Skirs kompiuterius ir edukacines priemones

Rugsėjo mėnesį mokyklas turėtų pasiekti naujos technologinės priemonės. Nuo rugpjūčio 24d. iki mokslo metų pradžios Lietuvos mokyklų mokytojams bus išdalyta 2 tūkst. 800 nešiojamų kompiuterių. Mokytojams skirti kompiuteriai bus dalijami visoms savivaldybėms proporcingai pagal pedagogų skaičių. Šakių rajonui žadama perduoti apie 30 kompiuterių, todėl kiekvienai mokyklai teks po kelis naujus kompiuterius.
 
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) pranešė, kad rudenį papildomai mokytojams bus nupirkta dar beveik 600 nešiojamų kompiuterių, daugiau kompiuterių gaus ir tos mokyklos, į kurias atėjo naujų mokytojų. Be to, rudenį numatyta informacinėmis technologijomis aprūpinti ir daugiau specialiųjų poreikių vaikų. Planuojama nupirkti 400 planšetinių kompiuterių, 13 interaktyvių mobilių stalų ir 40 multisensorinės įrangos komplektų. Mokykloms, kuriose mokosi specialiųjų ugdymosi poreikių turintys vaikai, vasarą nupirkta 10 interaktyvių kilimėlių rinkinių ir 385 įvairių tipų komunikatoriai, kurie padeda ugdyti vaikų komunikacinius gebėjimus, lavinti bendravimo įgūdžius. Kiek tokių priemonių gaus Šakių rajonas, anot savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto vyriausiojo specialisto Gintaro Demeniaus, dar nėra žinoma.

Taip pat 100 mokyklų, apsisprendusių kartu išbandyti ir kurti informatikos turinį pradinėse klasėse, pasiekė robotų rinkiniai ir kitos edukacinės priemonės, padedančios ugdyti pradinukų informatikos gebėjimus, tačiau šiame projekte nedalyvauja nė viena Šakių rajono mokykla ar gimnazija.

Iš viso šį pavasarį ŠMSM ministerija mokykloms jau yra nupirkusi ir išdalijusi per 35 tūkst. planšetinių ir nešiojamų kompiuterių, skirtų mokiniams. Šakių rajono savivaldybėje nuotolinio ugdymo procesui gerinti buvo skirta 460 planšečių ir 14 nešiojamų kompiuterių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.