Pardavimų sumažėję, bet klientų užtenka

Deimantė BAKAITYTĖ

Pasiruošimas naujiems mokslo metams neįprastas visiems – tiek mokytojams, tiek moksleiviams, tiek verslininkams. Vis dar nežinia, ar ilgai teks mokytis kaip įprasta, o gal vėl teks varvinti akis prie kompiuterių ekranų. Dažniausiai mokyklinių prekių pirkimo bumas užklumpa visus prieš rugsėjo pirmąją, tačiau ar šiemet, susiklosčius neeilinei situacijai, Šakių rajono verslininkai pajuto didelį pirkimo šuolį?
 
Mažmeninių parduotuvių tinklo UAB „Gulbelė“ direktorius Arūnas Tarnauskas teigia, kad paskutinį vasaros mėnesį tėvų, ruošiančių atžalas mokyklai ir ieškančių reikalingų prekių, srautai jaučiami tiek fizinėse, tiek internetinėje parduotuvėse. Anot „Gulbelės“ direktoriaus, šiemet, kaip ir kasmet, labiausiai domimasi kanceliarinėmis prekėmis, kuprinėmis ir kitais būtinais atributais.

„Prieš išleisdami vaikus į mokyklą, tėvai siekia užtikrinti, kad būtų įsigytos visos reikalingos prekės. Pradinukų tėveliai dažniausiai žvalgosi rašymo bei spalvinimo priemonių, sąsiuvinių, klijų, plastilino, pieštukinių ir, žinoma, kuprinių bei atšvaitų“, – pasakoja A. Tarnauskas.

Mažmeninių parduotuvių tinklo direktorius pažymi, kad viso būtiniausių mokyklinių prekių krepšelio kaina parduotuvėse neviršija 30 eurų. Į jį įeina kuprinė, krepšelis sportinei aprangai, piešimo sąsiuvinis, aplankų rinkinys, spalvotas popierius, kartonas, atšvaitas, klijai, liniuotė, įvairių storių teptukai, guašas bei akvarelė, plastilinas, flomasteriai, spalvoti ir paprasti pieštukai, trintukas, drožtukas, parkeriai ir rašalo kapsulės. Tėvai taip pat, kaip niekada anksčiau, stengiasi aprūpinti atžalas įvairiomis asmens higienos ir apsaugos priemonėmis, tokiomis kaip medicininės kaukės, dezinfekcinis skystis bei pirštinės.

Raštinės ir mokyklinių prekių parduotuvės „Jundula“ direktorė Rasita Grincevičienė teigia, kad kol kas bendra statistika dar nesuskaičiuota, bet atrodo, jog priešmokyklinių pirkimų pelnas bus panašus kaip ir pernai.

„Kiti žmonės gal bijo, kad vėl bus karantinas, nereikės vesti mokinių į mokyklą, gal šiemet pardavėme mažiau kuprinių“, – paklausta apie mažiau perkamus daiktus sako R. Grincevičienė.

Pasak „Jundulos“ direktorės, pas juos ateina pirkėjai, kurie renkasi kokybiškesnius daiktus, geresnę kokybę, nes pigių daiktų pilnos lentynos prekybos centruose. Paskutinės savaitės prieš rugsėjį būna judriausios, tad aktyvi prekyba dar neseniai pasibaigė, o populiariausios prekės išlieka flomasteriai, pieštukai, sąsiuviniai, piešimo reikmenys.

Pasak UAB „Gulbelės prekybos“ direktoriaus Domo Ugianskio, prieš rugsėjį sunku pasakyti, ar sumažėjo, ar padidėjo prekyba, gal buvo karantino pradžioje didelis pirkimas kompiuteriui skirtų pelių, kamerų bei mikrofonų. Šiuo metu mokyklinės kanceliarinės prekės po truputį perkamos, bet didelio pirkimo bumo nėra.

„Standartiškai tie patys sąsiuviniai, tušinukai, kuprinės, tik paprasčiausiai mažesni kiekiai negu būdavo“, – apie populiariausias prekes kalba „Gulbelės prekybos“ direktorius.

D. Ugianskis sutinka, kad yra dvi kategorijos pirkėjų: vieni labai žiūri į kainą, kiti renkasi kokybę. Jeigu perkamos smulkios prekės, tokios kaip sąsiuviniai arba tušinukai, mokyklinio krepšelio suma siekia apie 30 eurų, tačiau jei perkama ir kuprinė, pirkinių kaina išauga. Direktorius priduria, kad didžiausi pardavimai būna, kai vyksta akcijos kanceliarijos prekėms, vėliau pirkimų skalė krenta žemyn. Tačiau net su prieš karantiną ir per karantiną pakilusiais su technologijomis susijusiais pirkimais, anot D. Ugiansko, 2020 metų pelnas sunkiai susilygins su praeitų metų, nes šiuo metu tikrai jaučiamas sumažėjęs pirkėjų susidomėjimas kanceliarinėmis prekėmis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.