Pritarė klasių komplektavimui išimties tvarka

Penktadienį posėdžiavę tarybos nariai leido išimties tvarka komplektuoti klases šešiose ugdymo įstaigose. Kalbėdamas apie mažiausius mokyklų skyrius vicemeras Darius Jakavičius spaudos konferencijoje pabrėžė, kad šiuo metu liūdniausia padėtis yra Kudirkos Naumiesčio gimnazijos Panovių skyriuje.

Anot mero pavaduotojo D. Jakavičiaus, nors tarybos nariai ir leido išimties tvarka formuoti klases esant mažesniam skaičiui nei yra nustatyta, visgi jis atviras: situacija gana liūdna mažuosiuose mokyklų skyriuose, kur pradinukai mokosi jungtinėse 1–4 klasėse. Liūdniausia padėtis, anot mero pavaduotojo, yra Panoviuose, kur 1–4 klasėse iš viso mokosi šeši vaikai. Beje, jis pastebi, kad mažosiose mokyklėlėse yra nepilnos dienos ugdymo grupės ir svarbu išsiaiškinti, ar nebūtų poreikis, jog šios grupės dirbtų visą dieną, o tėvai galėtų grįžti į darbo rinką.
 
Nors dabar žalia šviesa klasių komplektavimui išimties tvarka ir buvo uždegta, D. Jakavičius pripažino, kad jau sausį rinksis švietimo pertvarkos darbo grupė ir spręs susidariusią situaciją.

Tarybos nariai penktadienį leido Panoviuose išimties tvarka komplektuoti jungtinę 1–4 klasę, Slavikuose – jungtines 1–2 ir 3–4 klases, Siesartėnuose – 1–3 ir 2–4 klases, Lekėčių bei Kriūkų mokyklose-daugiafunkciuose centruose nesant reikiamam mokinių skaičiui išimties tvarka formuojamos aštuntos klasės, Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre – 3, 5 ir 6 klasės, Kidulių pagrindinės mokyklos Martyno Sederevičiaus pradinio ugdymo skyriuje – jungtinės 1–3, ir 2–4 klasės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.