Rinkosi ne tik aukštąsias mokyklas, bet ir mokslus profesinėse mokyklose

Praėjusiais mokslo metais vidurinį išsilavinimą rajone įgijo 220 abiturientų, 2018–2019 mokslo metais – 239, dar ankstesniais mokslo metais – 269. Žvilgtelkime, kokios veiklos ėmėsi mokyklas baigę dvyliktokai.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus duomenimis, 73 moksleiviai pasirinko studijas aukštosiose universitetinėse mokyklose. Populiariausias – Vilniaus universitetas, kur studijas pradėjo 19 dvyliktokų, 14 iš jų Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai, keturi – Lukšių Vinco Grybo gimnazijos gimnazistai. Tarp rajono abiturientų antras pagal populiarumą – Vytauto Didžiojo universitetas. Mokslus čia pasirinko 16 moksleivių, Kauno technologijos universitete – 13, Lietuvos sveikatos mokslų universitete – 11 dvyliktokų. Vienas Šakių „Žiburio“ gimnazistas studijuos Alborgo universitete Danijoje.
 
Aukštosiose neuniversitetinėse mokyklose (kolegijose) studijuos 37 abiturientai, iš kurių net 23 pasirinko mokslus Kauno kolegijoje, keturi mokslus krims Kauno technikos, trys – Vilniaus kolegijoje.

Visgi dar daugiau abiturientų – iš viso 42 – rinkosi mokslus profesinėse mokyklose (Šakių gimnazistų – 11, Lukšių – devyni, Griškabūdžio – šeši, Kudirkos Naumiesčio – septyni, Gelgaudiškio skyriaus – devyni).

Dirbti pradėjo 24, į užsienį dirbti išvyko 12, tarnauti kariuomenėje pradėjo 27 abiturientai. Niekur nedirba ir nesimoko trys vidurinį išsilavinimą įgiję moksleiviai, savanoriauja du.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.