Didėja švietimo pagalbos specialistų poreikis

mozuraitiene j2
Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė įsitikinusi – sunkiausia nuotolinis mokymasis tiems vaikams, kuriems trūksta vidinės motyvacijos. D. Pavalkio nuotr.


Praėjusį ketvirtadienį ugdymo įstaigų vadovų pasitarime pasidalinta informacija, kaip toliau vyksta ugdymo procesas.
 
Ne vienas kalbėjęs mokyklos vadovas užsiminė apie nuotolinio mokymosi poveikį tiek mokiniams, tiek mokytojams. Pasak Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro direktorės Lilijos Liutvinienės, vaikai laukia mokyklos, gyvo mokymosi.

„Dirbam nuoširdžiai, bet esame pavargę, asmeniškai aš taip pat“, – trumpai pakomentavo įstaigos vadovė.

Jai pritarė ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos vadovė Jūratė Mozūraitienė tvirtindama, kad nerimauja baigiamoji klasė ir kad mokymosi praradimai tikrai yra.

„Manau, sunkiausia nuotolinis mokymasis tiems vaikams, kurie nemoka susitvarkyti savo dienotvarkės, neturi vidinės motyvacijos“, – svarstė J. Mozūraitienė pridurdama, kad dalis vaikų piktnaudžiauja dėl prisijungimo, jeigu jungiasi iš asmeninio telefono, tvirtina, kad bus sunaudota daugiau mobiliųjų duomenų. Pasak kalbėjusio Kidulių pagrindinės mokyklos vadovo Roberto Sako, jį labiau vargina mokykloje tvyranti tyla.

Kalbėta apie švietimo pagalbos specialistų darbą, kurie, pasak direktorių, dirba daugiausiai nuotoliniu būdu, išimtinai – kontaktu: Lukšiuose ir iš tėvų, ir iš mokinių atsirado poreikis gauti individualias gyvas psichologo konsultacijas, tokios konsultacijos vyksta ir Gelgaudiškyje. Kriūkuose specialistai bendrauja su rečiau į nuotolines pamokas besijungiančiais moksleiviais.

Nors daugumoje įstaigų moksleiviai į nuotolines pamokas jungiasi gana gerai, tačiau pasitaiko ir prastai besijungiančių, vieną tokį turi Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija, dėl šios problemos vienas šios gimnazijos, šeši Šakių „Varpo“ mokyklos mokiniai bei vienas Kidulių pagrindinės mokyklos moksleivis perduoti Vaiko teisės apsaugos specialistams. Trys moksleiviai Plokščiuose taip pat susilauks Vaiko gerovės komisijos svarstymo.

„Vis tik kai kurie mokinių asmeniniai rezultatai mokantis nuotoliniu būdu yra žemesni, aiškinamės, kokios jiems pagalbos reikėtų“, – komentavo L. Liutvinienė.

Kaip pastebėjo Šakių meno mokyklos vadovas Einaras Martinaitis, atsirado mokinių, kurie norėtų nutraukti mokymąsi įstaigoje, anot vadovo, sumažinti mokestį karantino metu buvo racionalus sprendimas – taip išvengta įstaigos griūties.

Praėjusią savaitę trijose mokyklose kontaktiniu būdu mokėsi septyni pradinukai. Kol kas negausiai mokyklas lanko ir ikimokyklinukai. Praėjusią savaitę į kontaktinį mokymą grįžo 50 proc. Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo moksleivių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.