Į dienos centrus galės grįžti vaikai

Šalyje įvedus karantiną, vaikų dienos centrų veikla nenutrūko – darbuotojos veiklą vykdo nuotoliniu būdu. Nuo pirmadienio leidžiama veiklą vykdyti mišriu būdu, kalbintos vaikų dienos centrų darbuotojos sako, kad į centrus vaikai greičiausiai sugrįš ateinančią savaitę.

Rajone yra vienuolika vaikų dienos centrų, kuriuos lanko 235 vaikai. Tiesa, karantino metu daugelis rajono vaikų dienos centrų dirba nuotoliniu būdu, tačiau veikla nestabdoma. Kaip pasakojo VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centro „Šypsenos“ vadovė Jūratė Arštikaitienė, jų darbas niekad nesustoja, dirbama su vaikais nuotoliniu būdu, socialinė darbuotoja nuolat bendrauja su tėvais, trečiadieniais yra ruošiami maisto daviniai ir vežami šeimoms.
 
Antradienį laikantis visų saugumo reikalavimų dvi centro darbuotojos atskirose patalpose dirbo su dviem auklėtiniais, kuriems padeda mokytis. Pasak J. Arštikaitienės, pirmiausiai socialinę pagalbą turėtų gauti vaikai, kuriems mokytis, pamokas namuose ruošti išties yra sudėtinga, kurie neturi motyvacijos jungtis į pamokas.

„Yra šeimų, kuriose išties sunku. Kai šeimoje auga 4–6 vaikai, yra mažamečių, gyvenama dviejų kambarių bute, kaip tuomet vaikai gali jungtis į pamokas ir mokytis“, – teigė pašnekovė.

Kudirkos Naumiesčio vaikų dienos centro socialinė pedagogė Rita Dumbliauskė irgi pasakojo, kad su 25 centrą lankančiais vaikais ir per karantiną dirbama nuotoliniu būdu.

„Su vaikais ir jų šeimomis bendraujama per „Messenger“, telefonu. Palengvinti darbui nuotoliniu būdu sukūrėm „Facebook“ paskyroje grupę vaikams ir vaikų tėvams, centro darbuotojos konsultuoja, padeda vaikams atlikti namų darbus. Manau, šiandieninėje situacijoje į viską reikia pažiūrėti kūrybiškai“, – sako R. Dumbliauskė.

Nuo pirmadienio rajono savivaldybės administracijos direktorius pasirašė įsakymą, nurodydamas rajone veikiantiems vaikų dienos centrams vaikų dienos socialinės priežiūros paslaugą teikti mišriu būdu.

Pasak kalbintų vaikų dienos centrų darbuotojų, kol kas šią savaitę didelio vaikų poreikio lankyti dienos centrus nėra, juolab kad vaikai į mokyklas neina, nes pamokos vyksta nuotoliniu būdu, taip pat vaikus eiti iš namų atbaido ir šaltis. Kitą savaitę pasimatys, kiek bus norinčių sugrįžti į dienos centrus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.