Pritarė visiems prašymams

Praėjusią savaitę vykusiame Švietimo, kultūros ir sporto komiteto posėdyje aptarti klasių komplektacijų klausimai, apsvarstyti gauti prašymai, brėžiantys švietimo įstaigų ateities veiklos gaires.

Nors būta duomenų, kad nuo rugsėjo Lekėčių mokykloje-daugiafunkciame centre bus tik septyni devintos klasės mokiniai, todėl laikantis lygiavos principo galbūt čia nebus komplektuojama ši klasė, iki posėdžio situacija pasikeitė. Mokinių registras patvirtino, kad nuo vasario 1 d. devintoje klasėje yra aštuoni mokiniai, įstaigos laikinoji direktorė Lilija Liutvinienė patikino, kad visi mokiniai tvirtai apsisprendę mokyklos nekeisti ir lankyti dabartinę, tad valdžios atstovams neliko nieko kito, kaip tik leisti komplektuoti devintą klasę.
 
„Reikia tik pasidžiaugti tokiais pokyčiais“, – sakė vicemeras Darius Jakavičius.

L. Liutvinienė atkreipė dėmesį ir į tai, kad Lekėčiuose situacija gana greitai keičiasi ir dėl to, kad čia sodybų vis dairosi kauniečiai, vaikų vis atsiranda pas globėjus, tad jie, nors ir laikinai, lanko čia esančią ugdymo įstaigą. Ikimokyklinės grupės taip pat pilnutėlės.

„Džiugu, galime drąsiai nuimti nuo kontrolės“, – sutiko komiteto pirmininkas Bernardinas Petras Vainius.

Komiteto nariai pritarė ir Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro laikinosios direktorės Nijolės Anankaitės prašymui mokykloje leisti komplektuoti šeštą klasę su šešiais mokiniais, kur numatomas dalinis tam tikrų dalykų jungimas su kita klase.

„Čia nieko naujo ir jie sėkmingai taip gyvena“, – sakė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius.

Užtat kalbėta, kad ši mokykla galėtų labiau orientuotis į dar vienos ikimokyklinės grupės steigimą. D. Jakavičius sako, kad vietos mokykloje tikrai yra, tad reikia tik noro, o valdžia tokias iniciatyvas visuomet palaiko.

Dėl didėjančio mokinių skaičiaus Kiduliuose šios įstaigos direktorius Robertas Sakas prašė leidimo steigti dar vieną priešmokyklinę grupę 4–5-erių metų amžiaus vaikams.

„Reikia tik pasidžiaugti, bet iš kur jūs tų vaikų prižvejojat?“ – juokavo G. Demenius.

R. Sakas sutiko, kad susigrąžinti į Jurbarką išėjusius vaikus nėra lengva, bet grįžtančių yra, nuo rugsėjo Kiduliuose mokysis ir naikinamo Sudargo skyriaus moksleiviai. Nuo rugsėjo čia turėtų būtų 64 ugdytiniai, tarp kurių 11 iš Jurbarko.

Buvo pritarta ir Šakių lopšelio darželio „Berželis“ direktorės Linos Viliūšienės prašymui leisti liepos mėnesį dviem savaitėms uždaryti darželį, mat čia suplanuota atlikti remonto darbus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.