Profesinio meistriškumo konkurse – ir kraštietė

alkeviciute
Marijampolės profesinio ugdymo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus mokinė Roberta Alkevičiūtė varžėsi su geriausias moksleiviais „Profesionaliausio prekybininko“ konkurse ir užėmė antrą vietą. Asmeninio archyvo nuotr.


Praėjusią savaitę vykusiame respublikiniame konkurse „Profesionaliausias prekybininkas 2021“ sėkmė lydėjo ir Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus moksleivę Robertą Alkevičiūtę, užėmusią antrą vietą.
 
Konkursą organizavo Šiaulių profesinio rengimo centras. Konkursas vyko nuotoliniu būdu, jame dalyvavo 11 mokinių iš 9 Lietuvos profesinių mokyklų, tarp jų – ir Kudirkos Naumiesčio skyriaus. Mokinėms reikėjo pristatyti prekę, išrašyti sąskaitą-faktūrą, taip pat dalyviai, žiūrėdami nufilmuotą pirkėjo aptarnavimo situaciją, turėjo nurodyti, kokias klaidas padarė pardavėja.

Konkursą stebėjo ir vertino komisija, kurią sudarė prekybos centrų, įsikūrusių Šiauliuose, vadovai. Atlikus visas užduotis ir susumavus rezultatus, buvo išrinktas „Profesionaliausias prekybininkas 2021“, juo tapo šiaulietis, antrą vietą užėmė Kudirkos Naumiesčio skyriaus mokinė Roberta Alkevičiūtė, kurią konkursui ruošė profesijos mokytoja Ingrida Alkevičienė. Pasak mokytojos, pameistrystės forma pardavėjos-konsultantės profesijos besimokanti R. Alkevičiūtė konkurse ypač profesionaliai pristatė prekę.

„Konkurse konkurencija buvo, tad reikėjo pakovoti. Laimėjimas ne vienos mano, bet ir mokyklos bendruomenės. Dalyvauti kiekviename konkurse yra puikus savęs išbandymas ir tobulėjimas“, – sakė konkurso prizininkė R. Alkevičiūtė.

Konkurso dalyvius organizatoriai apdovanojo padėkos raštais bei knygomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.