Informatika ateina į pradinį ugdymą

Neseniai rajono ugdymo įstaigų vadovus „Teachers Lead Tech“ programos Lietuvoje vadovė  Viltautė Žvirzdinaitė supažindino su šia nuotolinio mokymosi programa pradinių klasių mokytojams, padedančia prisijaukinti technologijas, be to, pasidalino įžvalgomis, kaip sekasi mūsų rajono mokytojams, jau dalyvaujantiems programoje.

„Nuo 2022 m. informatika ateina į pradinį ugdymą, o mes su mokytojais ruošiamės jau dabar“, – sako „Teachers Lead Tech“ programos Lietuvoje vadovė V. Žvirzdinaitė, priminusi, kad programa startavo tik šiais mokslo metais.
 
„Kaip reikėtų suprasti informatikos mokymąsi ir taikymą pradiniame ugdyme? Aš palyginu, kaip dar vienos kalbos mokymąsi mokytojams. Kalbos išmokti vieno seminaro metu neįmanoma, reikia tam laiko, kalbos mokomės praktikuodamiesi. Taip ir mes mokome technologijas naudoti kaip mokymo(si) ir kūrybos įrankį bei turinį, paruoštą pritaikyti pradinėse klasėse“, – kalbėjo V. Žvirzdinaitė.

Viešnia pasidalino tyrimo rezultatais, kaip Lietuvos pradinių klasių mokytojai mokosi technologinės kūrybos su „Teachers Lead Tech“ programa. Anot jos, programoje mokytojos labiausiai vertina, kad mokymai vyksta per praktiką ir mokomoji medžiaga gali būti iš karto pritaikoma klasėje.

Kaip patikslino V. Žvirzdinaitė, šiandien technologinės kūrybos mokosi 1300 visos Lietuvos pradinių klasių mokytojų, o nuo ateinančio rugsėjo ruoštis informatikos atėjimui į pradinį ugdymą planuoja jau trys tūkstančiai mokytojų. Beje, programa yra mokama.

Kaip patikslino programos vadovė, iš mūsų rajono Teachers Lead Tech programoje dalyvauja 10 mokytojų.

„Tik viena nėra aktyvi, kitos mokytojos veda fantastiškas informatikos pamokas pradinukams. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos, Kriūkų, „Varpo“ mokyklos mokytojos mokosi nuo rudens, keturios mokytojos iš Plokščių ir dvi iš Kidulių mokosi nuo vasario mėnesio“, – pasidžiaugė programos vadovė.

Apie programą pasidalinusi Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro laikinoji vadovė Nijolė Anankaitė pripažino, kad nelengva buvo skirti mažai mokyklai sumą už mokslus, jai kyla rūpestis, kaip tęsti mokymąsi. N. Anankaitė užsiminė, kad galbūt lėšomis prie užmokesčio programoje dalyvaujantiems mokytojams galėtų prisidėti ir savivaldybė.

„Džiaugiamės savo mokytojos Gitanos mokymais, labai puikiai dirba su pirmokais, kurie lenkia žiniomis vyresnius pradinukus“, – tvirtino Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos vadovas Romas Eikevičius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.