Daugelis ir toliau mokysis iš namų, į klases sugrįš tik mažuma

astrauskas darius1
„Tikėjausi, kad tikrai bus daugiau. Jeigu mes dejuojam, kad spragos vaikams atsiranda, kažko neišmoksta, tai juk situacija Šakių rajone nėra kaip Vilniaus mieste, nėra didelių pavojų.“,– Darius Aštrauskas

Gintarė MARTINAITIENĖ

Nors sergamumo situacija dėl Covid-19 rajone gerėja, tačiau galimybe nuo gegužės 10 d. sugrįžti į mokyklas vyresnių klasių moksleiviams pasinaudojo tik kelios klasės – nuo pirmadienio prie kontaktinio mokymosi turėtų grįžti 108 penktų–aštuntų klasių mokiniai. Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas neslepia: manė, kad grįžtančių bus daugiau, tačiau taip nusprendė moksleivių tėvai.

Dėl penktų–vienuoliktų klasių grįžimo į mokyklas turėjo spręsti tėvai – mokyklose buvo vykdomos apklausos, ar jie sutiktų, jog vaikai būtų testuojami, mat tai būtina sąlyga norint užtikrinti saugų ugdymo procesą. Jeigu klasėje nebuvo 60 proc. sutinkančių, ta klasė ir toliau lieka prie nuotolinio. Ir tokių rajone dauguma. Pasak savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo D. Aštrausko, bent kol kas į mokyklas nusprendė grįžti per šimtą penktų–aštuntų klasių moksleivių. Daugiausiai mokinių grįžta Kriūkų mokykloje-daugiafunkciame centre – gyvai į pamokas nusprendė rinktis ir penktokai, ir šeštokai, ir septintokai bei aštuntokai. Didžiausioje rajone „Varpo“ mokykloje iš nuotolinio mokymosi grįš tik dvi septintos klasės, o štai „Žiburyje“, Sintautuose, Kiduliuose, Griškabūdyje, Kudirkos Naumiestyje į mokyklą negrįš nė viena vyresniųjų klasė. Lekėčiuose, Lukšiuose, Plokščiuose ir Gelgaudiškyje prie kontaktinio mokymosi grįš tik po vieną klasę.

„Tikėjausi, kad tikrai bus daugiau. Ypač iš didesniųjų mokyklų. Jeigu mes dejuojam, kad spragos vaikams atsiranda, kažko neišmoksta, tai juk situacija Šakių rajone nėra kaip Vilniaus mieste, nėra didelių pavojų. Tuo labiau, kad, atšilus orams, tikrai eis vieni su kitais susitikti, atsidaro lauko kavinės ir tikrai nesėdės užsidarę namuose“, – mintimis dalijosi skyriaus vedėjas, raginęs prisiminti, prieš kiek laiko skundėmės, kad esame uždaryti, kaip tai kenkia sveikatai, o atsiradus galimybei išlaisvėti vėl ieškome būdų, kaip to nedaryti.

„Labai šimtu procentų apsivertė į kitą pusę“, – svarstė D. Aštrauskas, nesuprantantis, kodėl testavimo reikėtų baimintis, nes ėminys imamas ne iš nosiaryklės, o nosies landos.

Kita vertus, svarstė jis, neaišku, kiek baiminamasi paties testavimo, o kiek tiesiog nėra suinteresuotumo grįžti, būta argumentų esą dėl mėnesio grįžti neapsimoka. Visgi jeigu tėvai persigalvotų, anot D. Aštrausko, jie galėtų išreikšti norą ir konkrečios klasės moksleivius į mokyklas būtų galimybė grąžinti vėliau, ne nuo gegužės 10 dienos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.