„Varpe“ – galimybė mokytis ir lauke

lauko klase
Nuo antradienio „Varpe“ veikia lauko klasė, o jeigu ji pasiteisins, administracija ketina įrengti ir dar vieną lauko erdvę mokslui. D. Pavalkio nuotr.


Antradienį Šakių „Varpo“ mokykloje pradėjo veikti vadinama lauko klasė, o jeigu ji bus paklausi, mokyklos direktorius Mindaugas Venckūnas sako, kad bus įrengta ir dar viena.
 
Pasak M. Venckūno, įrengta klase gali naudotis visos 17 pradinukų klasių.

„Galės naudotis visos klasės pagal tvarkaraštį. Kuri mokytoja užsirašo, ta ir eina. Jeigu pasiteisins, bandysime ir kitoje parado dalyje padaryti“, – mintimis dalijosi mokyklos direktorius, pridūręs, kad tai tik pirmas pabandymas.

Jis sako turintis kur kas didesnių planų, tačiau kol kas nenorintis jų garsinti, nes nėra tikras, ar pavyks įgyvendinti. Buvo svarstymų įsigyti ir specialias palapines, tačiau jos gana brangios, o ar naujasis projektas pasiteisins, parodys laikas. Buvo planuota vaikus į šią klasę pakviesti jau pirmadienį, tačiau, atsižvelgus į lietingą orą, nuspręsta startuoti antradienį. Visgi bent pirmąją dieną klasė buvo išties paklausi – jau nuo pirmos pamokos atsirado norinčių joje mokytis, o ir mokiniams ši naujiena patiko – daug smagiau mokytojos klausytis naujoje erdvėje. Klasėje yra ir mobili lenta, kurioje mokytoja gali pažymėti mokiniams reikalingą pamokos medžiagą. Žinoma, tokia lauko erdvė ypač aktuali ir šiuo pandemijos laikotarpiu, kai pamokas, jeigu įmanoma, vesti lauke ragina ir valdžios atstovai. Kol kas svarstoma, kokių priemonių reikėtų imtis, jei orai labai atšiltų, tačiau bent jau dabar, mano direktorius, tai puikus laikas išbandyti šią naujovę.

Anot mokyklos direktoriaus, suolai lauke bus paliekami per naktį, tik jie bus sustumiami į krūvą ir uždengiami plėvele.

„Yra kameros, manome, kad niekam neturėtų užkliūti“, – kalbėjo M. Venckūnas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.