Tarp abiturientų populiariausias išlieka anglų kalbos egzaminas

Valstybinį anglų kalbos egzaminą šiemet laikyti pasirinko daugiausia abiturientų – beveik 18 tūkst. kandidatų. Šio dalyko egzaminas tarp pasirenkamų populiariausias ir mūsų rajone.

Kaip skelbia savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius, egzaminui registravosi 181 kandidatas, egzaminą abiturientai pirmadienį laikė Šakių „Žiburio“ ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijose.
 
Kalbėjimo dalį abiturientai laikė dar balandį, o pirmadienį jų laukė valstybinio brandos egzamino klausymo, skaitymo ir rašymo dalis. Kiekviena egzamino dalis sudaro ketvirtadalį bendro vertinimo.

Rajone tarp populiariausių ir matematikos egzaminas, kurį birželio 10 d. turėtų laikyti 177 moksleiviai, istorijos egzaminą rinkosi 118 rajono abiturientų, kurie egzaminą laikys birželio 15 d.

Biologijos valstybinį egzaminą abiturientai laikė birželio 3 d., jam registravosi 81 rajono abiturientas. Pavyzdžiui, geografijos egzaminą rinkosi 84 mokiniai, informacinių technologijų egzaminą rinkosi 48 dvyliktokai, fizikos – 32, chemijos – 19, rusų kalbos – keturi, o vokiečių kalbos egzaminą rajone pasirinko tik vienas moksleivis.

Brandos atestatui gauti kandidatai turi išlaikyti du brandos egzaminus – privalomą lietuvių kalbos ir literatūros (rajone valstybinį rinkosi 167 mokiniai, o mokyklinį – 99) ir dar vieną pasirinktą. Iš viso kandidatai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus. Pagrindinė egzaminų sesija baigsis birželio 23d., o rezultatus žadama paskelbti iki liepos 12 dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.