„Berželį“ ir „Klevelį“ sujungė „Maži žingsneliai“

mazi zingsneliai lokys
Ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Maži žingsneliai“ vardynų šventės vinis – įvairiausių eksperimentų ir atradimų bei linksmiausių atrakcijų kupina programa ir jos personažas baltasis lokys. D. Pavalkio nuotr.


Ketvirtadienio rytą J. Lingio parkas skambėjo nuo muzikos ir vaikų klegesio – mažieji šakiečiai šventė vardynas. Du darželiai „Berželis“ ir „Klevelis“ susijungė ir nuo gegužės 1 d. tapo ikimokyklinio ugdymo mokykla, kuriai suteiktas vardas „Maži žingsneliai“.
 
Jei suteiktas naujas vardas, vadinasi, turi būti ir vardynos. O kokios vardynos be šventės, kuri prasidėjo smagia ikimokyklinio ugdymo mokyklos bendruomenės eisena – vaikai, balionais nešini ir auklėtojų bei tėvelių lydimi, mažais žingsneliais nuskubėjo į J. Lingio parką, kur ir vyko visos linksmybės.

Pasak ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Maži žingsneliai“ direktorės Linos Viliūšienės, pradėjusios oficialiąją šventės dalį, įstaigų susijungimas ir naujas pavadinimas atsirado labai laiku, kai Šakiai po truputį tampa pėdučių miestu, nes, be mažų žingsnelių, nebus ir pėdučių.

Pasveikinti ikimokyklinio ugdymo mokyklos bendruomenės ir ypač mažųjų jos narių į šventę atvyko rajono savivaldybės meras Raimondas Januševičius. Jis linkėjo, kad maži žingsneliai užaugtų į didelius žingsnius ir garsintų Šakių kraštą bei su pasididžiavimu atsimintų, kur tuos žingsnelius pradėjo.

mazi zingsneliai eisena
Ikimokyklinio ugdymo mokyklos bendruomenė mažais žingsneliais nuskubėjo į J. Lingio parką švęsti vardynų. D. Pavalkio nuotr.

Merui antrino ir rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas, mažiesiems linkėdamas mažais žingsneliais skubėti į savo ateitį, o darbuotojams surasti dūšioj kantrybės, ištvermės ir tinkamą žodį, jei reikėtų paguodos. O kokios gi šventės be dovanų? Abu svečiai atėjo ne tuščiomis – su dovanėlėmis kiekvienai vaikų grupei.

Vardynų šventės proga mokyklos bendruomenei tėveliai įteikė visų vaikų sukurtą knygą, kuri primintų apie darželių susijungimą, o vėliau jai galbūt atsirastų vieta ir mokyklos muziejuje. Taip pat skyrė daug jautrių žodžių dėkodami visam „Mažų žingsnelių“ kolektyvui už nuoširdų rūpinimąsi jų vaikais.

mazi zingsneliai admin
Ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Maži žingsneliai“ administracija (iš kairės): direktorės pavaduotoja ugdymui Dovilė Kazakauskienė, direktorės pavaduotojos ūkio reikalams Jovita Tarvainė ir Vilma Greičienė, direktorė Lina Vilūšienė, direktorės pavaduotoja ugdymui Eglita Plaušinienė. D. Pavalkio nuotr.

Po sveikinimų tęsėsi linksmybės. Į sceną su smagiais pasirodymais lipo atskirų grupių –„Pelėdžiukų“, „Zuikučių“, „Varpelių“ ir kitų – atstovai. Dainavo auklėtojos. Net Šakių kultūros centro šokio mokytoja Laura Saunorienė pakvietė kartu pašokti, nes, kaip paaiškėjo, ikimokyklinio ugdymo mokyklos pavadinimas „Maži žingsneliai“ labai tinkamas šokiams.

Na, o nuskambėjus ikimokyklinio ugdymo mokyklos himnui, kai jau atrodė, kad šventė baigės, pasirodė dar vienas visai netikėtas svečias – baltasis lokys. Atvykęs iš tolimos Šiaurės, jis Šakiuose sukūrė smagų įvairiausių eksperimentų ir atradimų bei linksmiausių atrakcijų šou. Netikėtumų kupina „Žygio festo“ programa ištirpdė mažųjų širdis. O kur dar gausybė šlykštukų ir muilo burbulų fiesta! Mažieji viską norėjo pačiupinėti, išbandyti, pašėlti. Jų smalsumui nebuvo ribų. Nesumeluosim sakydami, kad tai buvo pirmoji pati pačiausia „Mažų žingsnelių“ diena.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.