„Apskritajam stalui“ vadovaus lukšietė

jaunimasGiedrė PLEČKAITYTĖ

Balandžio 7 dieną Šakių kultūros namų „Jaunystė“ pašonėje, prie menamo apskritojo stalo, rinkosi rajono jaunimo sąjungos „Apskritas stalas“ nariai. Susitikimą inspiravo organizacijos pirmininko Martino Eimučio pareikštas noras atsistatydinti iš organizacijos pirmininko pareigų. Nuo šiol organizacijai vadovaus naujai išrinkta pirmininkė lukšietė Aistė Bakaitė.

Nuotr. Šakių rajono jaunimo sąjungai „Apskritasis stalas“ nuo šiol vadovaus naujai išrinkta pirmininkė Aistė Bakaitė (kairėje).

Atsistatydino M. Eimutis

Praėjusį trečiadienį Šakių rajono jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ narių susitikimą iniciavo organizacijos pirmininkas M. Eimutis. Politikos mokslus studijuojantis jaunuolis nusprendė atsistatydinti iš organizacijos pirmininko pareigų. Apie pasitraukimo priežastis M. Eimutis aiškino taip: „Yra keli esminiai dalykai. Esu žmogus, kuriam reikia įsitvirtinti. Ant nosies paskutiniai metai universitete. Studijuoju politikos mokslus ir atvirai galiu pasakyti, kad galvoju dalyvauti savivaldos rinkimuose. Įsitraukiau į politinės partijos veiklą“. Jaunuolio planuose numatyta atkurti LSD  partijos jaunimo skyrių. M. Eimutis, apžvelgdamas dvejus metus trukusį vadovavimą organizacijai, pripažino, kad praėję metai davė visko – ir gero, ir blogo. Jis prisiminė iki šiol bene garsiausią jaunimo organizuotą renginį „Įjunk šviesą“. Anot jo, tokio masto renginio organizavimas davė didelės patirties tiek jam pačiam, tiek rajono jaunimui, kuris turėjo suvokti, kad jaunimas gali būti aktyvus.
 
Vadovavimo metai buvo aktyvūs

Nepaslaptis, kad aktyvaus rajono jaunimo yra vos kelios dešimtys jaunuolių. Tad didžioji dalis rajono jaunimo lieka už kulisų, jie mažai pasireiškia visuomeniniame gyvenime. Replikuodamas M. Eimutis pabrėžė, kad šiuo metu jaunimas ir taip turi ką veikti, jų laisvalaikį užpildo televizija, internetas. Pasak M. Eimučio, jaunas žmogus įsivaizduoja, kad visuomeninė veikla pareikalaus iš jo laiko, o tai neatrodo patrauklu. Tačiau jis primena, kad jaunimas po truputį vis tik jungiasi ir atkieka visuomeninius darbus. M. Eimutis viliasi, kad šiuo metu planuojamas rajono jaunimo tyrimas parodys, ko konkrečiai reikia jaunimui. Kalbant apie jaunimo visuomeninę veiklą, M. Eimutis sakė, kad nereikia tikėtis masinio jaunimo aktyvumo, reikia siekti, kad ta veikla būtų kokybiška. Apibendrindamas praėjusius dvejus metus M. Eimutis įvardijo, kaip aktyvų darbą su jaunimu, rajono žiniasklaida, valdžia. „Labiau pradėjome suprasti, kas yra jaunimo politika, tik gaila, kad dar daug jaunimo nesupranta šio mechanizmo“,- kalbėjo M. Eimutis.

Šakių rajono savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė pasidžiaugė M. Eimučio vadovavimu organizacijai. Anot jos, per praėjusius dvejus metus rajono valdžia pajuto, kad yra jaunimas. „Buvo iškelta įvairių klausimų ir suorganizuota akcijų. M. Eimučio nuomonė buvo daug kur reikšminga ir jai daugeliu atvejų buvo pritarta“,- kalbėjo jaunimo reikalų koordinatorė D. Jurgutienė. Beje, M. Eimutis buvo patvirtintas Šakių rajono jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkės pavaduotoju, todėl rajono aktyviojo jaunimo veikloje bus matomas.

Pakeičia stipri pamaina

Šakių rajono jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ organizacijos valdybos narė Jūratė Stankaitytė išreiškė nerimą dėl organizacijos išlikimo, kiek dar ilgai ši organizacija gyvuos. Nepaisant išsakyto nerimo buvo pasidžiaugta, kad pasiūlyta puiki kandidatūra pakeisti iki šiol organizacijai vadovavusį M. Eimutį. Sąjungos pirmininko pareigoms užimti M. Eimutis pasiūlė dvejus metus pirmininko pavaduotoja buvusią lukšietę Aistę Bakaitę, kurios kandidatūrai organizacijos nariai pritarė vienbalsiai. Naujoji organizacijos pirmininkė sakė, kad jos vadovaujama organizacija bus kiek kitokia nei vadovaujant buvusiam pirmininkui. Mergina sakė sieksianti, kaip įmanoma suaktyvinti sąjungai „Apskritasis stalas“ priklausančius narius. Šiuo metu sąjungai priklauso 14 padalinių, tačiau tik maža dalis jų veikia aktyviai. Vadovaujant naujajai pirmininkei planuojama, kad veikla bus orientuota į vykdomą projektą „Aktyvios organizacijos – veiklus stalas“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.