Valstybinių egzaminų rezultatai

egzaminaiJau žinomi visi valstybinių egzaminų rezultatai. Net penki rajono moksleivių darbai įvertinti šimtukais.

Nuotr. Rajone penki valstybinį egzaminą laikiusių rajono moksleivių darbai įvertinti šimtukais.

Lietuvių kalba

Valstybinį lietuvių kalbos egzaminą iš viso pasirinko 316 kandidatų, tačiau keturi iš jų į egzaminą neatvyko. Šio egzamino neišlaikė 12 kandidatų arba 3.85 proc. Daugiausiai šį valstybinį egzaminą laikė Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientų – 114 iš 115. 5 šios mokyklos moksleiviai jo neišlaikė. Geriausias rezultatas yra 99 taškai, o bendras taškų vidurkis 50. Kudirkos Naumiesčio V. Kudirkos gimnazijoje lietuvių kalbos valstybinį egzaminą laikė 36 abiturientai. Vienas moksleivis į egzaminą neatvyko. Čia geriausias rezultatas yra 100 taškų, o bendras taškų vidurkis sudaro 57.4. Lukšių V. Grybo gimnazijoje egzaminą laikė 18 abiturientų. Geriausiai išlaikęs abiturientas gavo 94 taškus, o bendras taškų vidurkis yra 53.4. Šioje gimnazijoje visi valstybinį egzaminą pasirinkę moksleiviai jį išlaikė. Iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos 90 registruotų kandidatų trys neatvyko, o vienas jo neišlaikė. Geriausias rezultatas 100, o bendras taškų vidurkis 47.2.Lekėčių vidurinėje mokykloje egzaminą laikė 8 kandidatai. Geriausias rezultatas yra 97, bendras taškų vidurkis – 54.5. Plokščiuose, Kriūkuose ir Griškabūdyje šio egzamino neišlaikė po vieną moksleivį. „Varpo“ suaugusiųjų klasėje iš trijų laikiusiųjų nė vienas neišlaikė. Bendras rajono kandidatų vidurkis yra 53.17. Iš viso pateiktos 4 apeliacijos.
 
Informacinės technologijos

Iš viso rajone informacinių technologijų egzaminą turėjo laikyti 32 kandidatai, tačiau vienas Marijampolės profesinio rengimo centro abiturientas į egzaminą neatvyko. Šio egzamino neišlaikė keturi kandidatai. Daugiausiai - 9 moksleiviai informacinių technologijų egzaminą pasirinko Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje. Tačiau du iš jų neišlaikė, šeši kandidatai buvo įvertinti 1 – 49 taškais. Geriausias rezultatas yra 50, o bendras taškų vidurkis – 21.3. Panašiais rezultatais šį egzaminą laikė lukšiečiai ir žiburiečiai. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje jį išlaikė visi penki jį pasirinkusieji. Geriausias rezultatas, kaip ir Lukšiuose, yra 88, o bendras taškų vidurkis - 50.6. Lukšių V. Grybo gimnazijoje iš septynių laikiusių kandidatų vienas neišlaikė, trys kandidatai, kaip ir „Žiburyje“, įvertinti 50 – 99. Lekėčių vidurinėje mokykloje egzaminą laikė du kandidatai, tačiau vienas jo neišlaikė, o kitas gavo 6 taškus. Griškabūdyje iš dviejų laikiusiųjų abu išlaikė, bet geriausias rezultatas tik 7 taškai. Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje išlaikė visi trys jį laikę moksleiviai. Geriausias rezultatas yra 16 taškų. Kudirkos Naumiesčio V. Kudirkos gimnazijoje šį egzaminą laikė taip pat trys mokiniai. Geriausias rezultatas 73, o bendras taškų vidurkis 29. Bendras egzaminą išlaikiusių procentas yra 87.1, o bendras taškų vidurkis – 23.7.

Rusų kalba

Valstybinį rusų kalbos egzaminą laikė tik 10 abiturientų. Visi egzaminą išlaikė. Vienas Kudirkos Naumiesčio V. Kudirkos gimnazijos kandidatas į egzaminą neatvyko. Daugiausiai šios užsienio kalbos egzaminą pasirinko Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos suaugusių klasės abiturientų – net 6. Geriausias jų rezultatas 23 taškai. Geriausiu rezultatu – 84 taškais įvertintas vienas iš dviejų Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientų darbų. Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje egzaminą laikė vienas kandidatas ir jis įvertintas 74 taškais. Bendras rajono taškų vidurkis 40.25.

Chemija

Chemijos valstybinį egzaminą iš viso buvo užsiregistravę laikyti 39 kandidatai, tačiau du žiburiečiai į jį neatvyko. Du Lekėčių vidurinės mokyklos abiturientai, iš keturių egzaminą pasirinkusių, jo neišlaikė. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje chemijos valstybinį egzaminą laikė daugiausiai kandidatų – net 14. Išlaikė visi pasirinkusieji ir rezultatas būtent šioje gimnazijoje aukščiausias. Geriausiai išlaikęs abiturientas gavo 94 taškus. Kudirkos Naumiesčio V. Kudirkos gimnazijoje egzaminą laikė 9 abiturientai. Geriausias rezultatas 73 taškai, o bendras taškų vidurkis 37.9. Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje egzaminą laikė 6 mokiniai. Geriausias rezultatas 75 taškai. Po du moksleivius chemijos valstybinį egzaminą buvę pasirinkę Grikabūdžio bei Kriūkų vidurinėse mokyklose. Gelgaudiškio vidurinėje jį laikė vienas kandidatas ir jis įvertintas 88 taškais. Bendras rajono taškų vidurkis 41.63. Pateikta viena apeliacija.

Istorija

Istorijos valstybinį egzaminą turėjo laikyti 274 rajono abiturientai, tačiau 7 iš jų į egzaminą neatvyko. Šio egzamino neišlaikė 13 abiturientų. Daugiausiai šį egzaminą laikė Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientų – 86. išlaikė visi. Geriausias rezultatas 99 taškai, o bendras gimnazijos vidurkis 31.4.Kudirkos Naumiesčio V. Kudirkos gimnazijoje iš 38 kandidatų vienas neatvyko, o du neišlaikė. Geriausias darbas įvertintas 72 taškais. Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje iš 44 kandidatų du neatvyko, bet likusieji egzaminą išlaikė. Vienas darbas įvertintas šimtuku. Dar vienas šimtuku įvertintas darbas yra iš Griškabūdžio vidurinės mokyklos. Šioje mokykloje egzaminą iš viso laikė 20 abiturientų. Lukšių V. Grybo gimnazijoje egzaminą laikė 12 abiturientų, vienas neatvyko, o geriausias rezultatas yra 74. Lekėčių vidurinėje mokykloje iš 8 laikiusiųjų visi išlaikė. Geriausias rezultatas 90 taškų. Kriūkų ir Gelgaudiškio vidurinėse mokyklose šį egzaminą laikė po 13 abiturientų. Po vieną iš jų jo neišlaikė. Pateiktos 4 apeliacijos.

Matematika

Matematikos valstybinį egzaminą turėjo laikyti 264 abiturientai, tačiau 9 iš jų neatvyko. Net 25 moksleiviai šio egzamino neišlaikė. 16 iš jų – Marijampolės profesinio centro auklėtiniai. Daugiausiai šį egzaminą pasirinko Šakių „Žiburio“ gimnazijoje – 93 kandidatai, bet du iš jų neatvyko. Geriausias rezultatas yra 96, bendras gimnazijos taškų vidurkis 37.8. Kudirkos Naumiesčio V. Kudirkos gimnazijoje iš 45 laikiusiųjų du neišlaikė. Geriausias darbas įvertintas 99 taškais. Po 30 kandidatų buvo „Varpo“ bei Griškabūdžio vidurinėse mokyklose. Čia ir geriausi darbai įvertinti vienodai – po 95 taškus. Po 10 kandidatų buvo Lukšių V. Grybo gimnazijoje ir Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje. Lukšiuose geriausias egzamino rezultatas yra 67, o Gelgaudiškyje - 95 taškas. Bendras rajono taškų vidurkis yra 28.32. Pateikta viena apeliacija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.