Pasiruošimo mokyklai įkarštis

prekesAsta GVILDIENĖ

Parduotuvėse prasidėjus mokyklinių prekių pardavimo įkarščiui visas, reikalingas mokyklai prekes, galima įsigyti ir už 30 – 90 Lt (į šią kainą neįskaičiavus kuprinės). Sunkiai besiverčiantiems moksleivių tėvams paguoda gali būti nebent tai, jog valstybės parama mokyklinėms reikmėms sunkmečiu nesumažėjo. Tad valstybės skiriamos vienkartinės 156 Lt paramos tam turėtų užtekti. Nebent tėveliai norėtų vaikui nupirkti ne bet kokią, o higieninius reikalavimus atitinkančią kuprinę. Tada  vien jai reikėtų išleisti visą paramos sumą.

Nuotr. Pastaraisiais metais stebima tendencija, jog tėvai savo vaikams perka ne pačias pigiausias, bet ir ne pačias brangiausias prekes – intensyviai ieškoma kokybiškesnių, ilgiau tarnaujančių mokyklinių reikmenų.


Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Vydos Pranckevičienės, šiuo metu vyksta vienkartinių valstybės paramų registracija, bet kadangi jų daugiau negu pernai metais, tai pašalpų skyrimo procesas gali užsitęsti net iki spalio mėnesio.
 
Ekonominė padėtis daugelį pirkėjų privertė kruopščiau planuoti išlaidas. Pirkėjų, kurie į pirkinių krepšius krautų viską, kas pasitaiko po ranka, šiais metais visai nebeliko. Pasak prekybininkų, pastaraisiais metais stebima tendencija, jog tėvai savo vaikams perka ne pačias pigiausias, bet ir ne pačias brangiausias prekes – intensyviai ieškoma kokybiškesnių, ilgiau tarnaujančių prekių, perkama pagal konkrečius sąrašus, nebesivadovaujama logika “gal prireiks”. Daugiausiai susidomėjimo mokyklinėmis prekėmis sulaukiama prieš rugsėjo 1-ąją ir iškart po jos, nors pradinių klasių mokinukų tėveliai apipirkimą mokyklai pradeda gerokai anksčiau.

Pasak Rasitos Grincevičienės, raštinės ir mokyklinių prekių parduotuvės „Jundula“ direktorės, „pirmokų apipirkimas prasideda nuo liepos mėnesio, dažniausiai pagal mokykloje gautą sąrašą, o vyresniųjų klasių moksleiviai ateina paskutinėmis rugpjūčio dienomis“. „Turime ir nuolatinių klientų, kurie apsipirkinėja pas mus jau 5 – 6 metai iš eilės“, - pasidžiaugė R. Grincevičienė. Ji informavo, kad nors sunkmečiu ir sumažėjo mokyklinių prekių asortimentas, bet yra paklausiausios ir dažniausiai perkamos prakės, kurias žino ir tėvai, ir vaikai. Tai rusiškos prekės: guašas, akvarelės, aliejiniai dažai, itališki flamasteriai  „Carioca“, kurie sudaro daugiau kaip 90% visų parduodamų flamasterių, vokiečių firmos „Faber-castell“ produkcija: kreidelės, flamasteriai, pieštukai. Juos labai vertina Meno mokyklos moksleiviai. Šiemet „Jundula“ pasiūlė įsigyti ir geresnio modelio, bet brangesnių kuprinių, kainuojančių 98 – 118 Lt, kurias, nežiūrint į didesnę kainą, nupirko pirmiausiai. Iki rugsėjo 1-osios dvisoms mokyklinėms prekėms „Junduloje“ dar bus taikomos 5% nuolaidos.

Įspūdingas ir gausus mokyklinių prekių asortimentas „Gulbelės prekybos“ kanceliarinių prekių parduotuvėje. Iki rugpjūčio 25 dienos čia galima įsigyti prekių su 30 - 40% nuolaida, o akcijines, 40% sumažintomis kainomis mokyklines prekes, dar bus galima įsigyti iki rugsėjo 6 dienos. Pasak parduotuvės vedėjos Sigitos Bernotienės, „akcijų metu pirkėjai nusiperka visas mokyklines priemones iš karto ir išleidžia už jas nuo 20 iki 150 Lt.“ Pirkėjai ir sunkmečiu ieško ne pigiausių, bet kokybiškų prekių, ypač rašiklių, tušinukų, flamasterių, pieštukų, o perkantiems prekių už 50 Lt  dovanojamas Vichy vandens parko kuponas, 2 asmenims suteikiantis nuolaidą iki 30% ir galiojantis iki lapkričio 1 dienos.

Iki rugsėjo 1 dienos visose „Maxima“ parduotuvėse vyksta mokyklinių prekių mugės, kuriose galima rasti visus mokyklai reikalingus daiktus už pačias įvairiausias kainas – pagal kiekvieno norą ir kišenę. Ir čia pirkėjai turėtų išleisti ne daugiau nei 100 Lt. Neįsigijusiems būtiniausių prekių mokyklai dabar, tai bus galima padaryti ir įsibėgėjus mokslo metams, tačiau, kaip teigia prekybininkai, mokyklinės mugės metu siūlomas didžiausias prekių asortimentas. Šiais metais prekybininkai pastebi, kad pigiausios prekės nėra populiariausios. Perkamos brangesnės, tačiau geresnės kokybės prekės, kurios tarnauja ilgiau. Taigi kokybės kriterijus šiemet ypač svarbus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.