Reorganizavus mokyklą, nutraukta darbo sutartis su jos direktore

Šakių rajono savivaldybės taryba savo sprendimu nutraukė ilgametę darbo sutartį su Gerdžiūnų P.Dumčiaus pagrindinės mokyklos direktore Aldona Sadlauskiene.

Nusprendus reorganizuoti Gerdžiūnų P. Dumčiaus pagrindinę mokyklą, ji buvo prijungta prie Kriūkų vidurinės mokyklos. Tokius pokyčius lėmė itin sumažėjęs mokinių skaičius. Gerdžiūnų P.Dumčiaus pagrindinė mokykla - viena iš keleto mokyklėlių, pastaruoju metu neatlaikiusių demografinės krizės.

Atsižvelgiant į šias aplinkybes nelieka pareigybės, kurią užėmė A. Sadlauskienė, todėl ji nuo šių metų rugpjūčio 28 dienos atleidžiama iš Gerdžiūnų P.Dumčiaus pagrindinės mokyklos direktorės pareigų.

Gerdžiūnų P. Dumčiaus pagrindinėje mokykloje A. Sadlauskienė pradėjo dirbti nuo 1977 m. rugsėjo 1 d. Pedagogės darbą A.Sadlauskienė dirbo 33 metus.  Jos darbo stažas toje darbovietėje yra 396 mėnesiai. Pagal Lietuvos Respublikos darbo kodekso  140 str. 1 d. 6 p. darbuotojui turinčiam daugiau nei 240 mėnesių nepertraukiamąjį darbo stažą priklauso šešių mėnesių vidutinio  darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka. Atleidžiamam darbuotojui taip pat priklauso ir kompensacija už nepanaudotas atostogas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.