Moksleiviai rinkosi aukštuosius mokslus

rasiklisKaip informavo rajono Švietimo ir sporto skyrius, šiais metais vidurinį išsilavinimą įgijo 456 jaunuoliai, daugelis jų rinkosi aukštuosius mokslus ir net 178 studijuoja aukštosiose universitetinėse mokyklose. 117 moksleivių mokosi kolegijose, o 64 -  profesinėse mokyklose. Dirba 53, Lietuvos kariuomenėje tarnauja 2 jaunuoliai, 5 išvyko į užsienį, jokios veiklos nepasirinko – nesimoko ir nedirba – 34.

Į aukštąsias universitetines mokyklas daugiausiai įstojo „Žiburio“ gimnazijos moksleivių – net 64. Nuo jų mažai atsiliko „Varpo“ vidurinė mokykla – 44 moksleiviai. Trečioje vietoje Griškabūdžio vidurinė mokykla – 18 abiturientų. Populiariausias šiais metais buvo Kauno technologijos universitetas, į kurį įstojo net 39 jaunuoliai. Studijas Lietuvos žemės ūkio universitete pasirinko 25, Vytauto Didžiojo universitete mokosi 23. Į Vilniaus universitetą įstojo 17 vidurinį mokslą baigusių moksleivių, po 12 rinkosi studijas Vilniaus pedagoginiame ir Mykolo Riomerio teisės universitetuose, po 10 įstojo į Kauno medicinos universitetą ir Lietuvos kūno kultūros akademiją. Vilniaus Gedimino technikos universitetą pasirinko 9 jaunuoliai, Šiaulių ir Klaipėdos universitetuose studijuoja po 4 mūsų kraštiečius. Po 1 pirmakursį iš mūsų rajono mokslus tęsia Generolo J.Žemaičio karo ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijose, Vilniaus vadybos akademijoje ir Graičiūno aukštojoje vadybos mokykloje, Vadybos ir ekonomikos ISM universitete. 5 kraštiečiai įstojo į užsienio aukštąsias mokyklas, net 3 iš jų mokosi Škotijoje Dundee,  Edinburgo seniausiame Škotijos universitete ir labiausiai vietinių bei atvykėlių pamėgtame Aberdyno universitete. Vienas moksleivis studijuoja seniausiame Karlsruhe technikos universitete Vokietijoje, ir vienas – Didžiosios Britanijos Varviko universitete.
 
Daugiausiai į aukštąsias neuniversitetines mokyklas, net 36, įstojo „Žiburio“ gimnazijos abiturientų. Kolegijas pasirinko 27 „Varpo“ vidurinę mokyklą baigę jaunuoliai ir 16 Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleivių. Populiariausia šiais metais Kauno kolegija – į ją įstojo net 62 jaunuoliai. 13 mūsų kraštiečių mokosi Vilniaus kolegijoje, 12 - Kauno technikos kolegijoje, 7 – Marijampolės kolegijoje, 6 – Vilniaus technologijos ir dizaino kolegijoje, 5 – Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje, 4 – Vilniaus kooperacijos kolegijoje, 3 – Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, po 2 – Šiaulių ir Kauno Kolpingo kolegijose, 1 – Vakarų Lietuvos verslo kolegijoje.

Profesinėse mokyklose mokslus tęsia 16 „Varpo“ vidurinę mokyklą baigusių moksleivių, 11 – iš Gelgaudiškio vidurinės mokyklos, po 8 – iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ir Griškabūdžio vidurinės mokyklos.

Daugiausiai, net 16, dirba Griškabūdžio vidurinės mokyklą baigusių jaunuolių, 11 iš „Žiburio“ gimnazijos, 10 iš „Varpo“ vidurinės mokyklos. Lietuvos kariuomenėje tarnauja po vieną mūsų kraštietį iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ir Gelgaudiškio vidurinės mokyklos.

Niekur nedirba ir nesimoko 34 rajono bendrojo lavinimo mokyklas baigusių jaunuolių, iš jų daugiausiai, net 15, „Varpo“ vidurinės mokyklos abiturientų, 8 iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos, po 3 – iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ir Kriūkų vidurinės mokyklos, 2 buvę Griškabūdžio mokyklos mokiniai, ir po 1 – iš Gelgaudiškio, Plokščių ir Lekėčių vidurinių mokyklų.

Į užsienio šalis emigravo 3 Gelgaudiškio vidurinę mokyklą baigę mūsų kraštiečiai, 2 – iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.