Mokyklų vadovų susirinkime pristatyta jaunimo tyrimo programa

atkociunieneSpalio 27 dieną rajono savivaldybės salėje švietimo įstaigų vadovų pasitarimo metu Lietuvos žemės ūkio universiteto profesorė ir projektų vadovė Vilma Atkočiūnienė pristatė Šakių rajono jaunimo poreikių, vertybių ir vizijų tyrimo rezultatus bei svarbiausias rekomendacijas.

Kadangi visos rajono bendrojo lavinimo mokyklos dalyvavo apklausoje, pasak rajono savivaldybės mero pavaduotojo Algimanto Damijonaičio, verta susipažinti su tyrimo išvadomis. „Džiugina tai, kad Šakių rajone šiuo metu gyvena apie 8 tūkst. jaunų žmonių, iš kurių net 40% norėtų pasilikti savo rajone“, - kalbėjo vicemeras.

Taip pat buvo aptarti svarbiausi klausimai. Kaip informavo savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Vyda Pranckevičienė, jau gautas numatytų 8 bendrojo lavinimo mokyklų – Kriūkų vidurinės, Slavikų pagrindinės, Gelgaudiškio vidurinės, Paluobių pagrindinės, Sintautų pagrindinės, Kudirkos Naumiesčio V.Kudirkos gimnazijos, Plokščių vidurinės ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos išorės auditų tvarkaraštis, kuris bus vykdomas ateinančiais metais. Auditai kainuos 83 tūkst. 119 Lt. V.Pranckevičienė informavo mokyklų vadovus apie  ikimokyklinių grupių mokytojų susirinkimą, vyksiantį lapkričio mėnesį, kurio metu bus aptariama šešiamečių mokymo metodika, kadangi daugelyje mokyklų ikimokyklinukų ugdymas vykdomas ne per žaidimus.
 
Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė Galina Murauskienė kvietė mokyklų lituanistus ir 10, 11, 12 klasių mokinius dalyvauti Vilniaus pedagoginio universiteto lituanistikos fakultete rengiamose paskaitose ir pokalbiuose, kurie vyks lapkričio 26 dieną Lukšių Vinco Grybo, Šakių „Žiburio“ ir Kudirkos Naumiesčio V.Kudirkos gimnazijose. Ji informavo, kad  Marijampolės visuomenės sveikatos centro specialistų patikrinimai bendrojo lavinimo mokyklose dar tęsiasi. Kiekviena mokykla gaus jų paruoštas patikrų pažymas, o G.Murauskienė gruodžio pradžioje pažadėjo paruošti bendrą visų mokyklų pažymą.

Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Demenius priminė, kad artėja olimpiados, į kurias deleguotiems mokytojams, turės būti parašyti mokyklų direktorių įsakymai dėl mokytojų pakeitimų, nurodant, kuris kitas mokytojas praves jo pamokas.

Mero pavaduotojas A.Damijonaitis pastebėjo, kad kol nuo lapkričio mėnesio bus padidintos maitinimo normos iš sutaupytų pinigų, maisto produktai spės du kartus pabrangti. Taip pat pakomentavo šiuo metu savivaldybės taryboje nagrinėjamą Mokinio krepšelio lėšų paskirstymo, perskirstymo, naudojimo ir perdavimo tvarkos aprašą, kuriame akcentuojamas Mokinio krepšelio lėšų nejudinamumas mokslo metų eigoje, nes kai kurias mokyklas jo keliavimas iš vienos vietos į kitą labai finansiškai susilpnina. Kitų metų biudžetas stipriai palies švietimo įstaigas, nes nepanaudoti pinigai grįš į Valstybinį biudžetą – jų nebus galima panaudoti kitur. A.Damijonaitis pritarė  valdžios siūlymui padidinti minimalų atlyginimą, nes jis mažai šiuo metu skiriasi nuo bedarbio pašalpos. Pasak jo, atsirado tokių gudručių, kurie neina dirbti, o tik pasiima pašalpą. Vicemeras labai tikisi, kad nebus sunkumų išmokant gruodžio mėnesio švietimo įstaigų darbuotojų algas. Jo manymu, sunkiausi bus 2011 metai, tačiau reikia tikėtis, kad atlyginimai nebus mažinami.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.