Nauja kompiuterinė įranga – Griškabūdžio vidurinei mokyklai

valiukeviciuteAsta GVILDIENĖ

Praėjusį penktadienį į Griškabūdžio vidurinę mokyklą pasidžiaugti atnaujinta kompiuterių klase atvyko Seimo narė Ona Valiukevičiūtė. Visuomet laukiama viešnia, mūsų kraštietė, pati yra baigusi šią mokyklą ir, kaip  mums prisipažino, dažnai sapnuose sugrįžtanti į mokyklą ir senuosius namus, kuriuos galima pamatyti čia pat pro mokyklos langus.

Nuotr. Seimo narės O. Valiukevičiūtės  „laimingos rankos“ ištrauktų burtų dėka, Taivano vyriausybės atstovai Rygoje mokyklai padovanojo šešis kompiuterius ir spausdintuvą.

Jau keletą metų politikė yra Tarpparlamentinių ryšių su Taivanu grupės narė. Būtent jos tarptautinių ryšių su Taivano vyriausybe ir „laimingos rankos“ ištrauktų burtų dėka, Taivano vyriausybės atstovai Rygoje mokyklai padovanojo šešis kompiuterius ir spausdintuvą. Nors, pasak O.Valiukevičiūtės, loterijoje jai niekada nesisekė ir ji nėra laimėjusi net pačių mažiausių sumų, šį kartą sėkmė nusišypsojo.
 
Mokiniai ir mokytojai labai džiaugiasi šia dovana, ypač dabar, kai mokykla ruošiasi vidurinio ugdymo programos akreditacijai ir visko tiek daug reikia, kad įvykdytų daugybę būtiniausių reikalavimų. Susitikime su Seimo nare dalyvavo ir rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, kuris kartu su mokyklos direktoriumi Arūnu Šalnaičiu už naują kompiuterinę įrangą visos mokyklos bendruomenės vardu padėkojo ir O.Valiukevičiūtei, ir Taivano vyriausybės atstovams Latvijoje.

Vizito metu politikė ir jos ilgametis padėjėjas teisininkas Julius Petreikis sėdo diskusijai prie apvalaus stalo su mokyklos moksleivių taryba: pirmininke Ieva Endriukaityte ir aktyviausiais mokyklos moksleiviais, kurie mielai klausėsi Seimo narės mokyklinių metų prisiminimų, domėjosi jos muzikine karjera ir darbo Seime specifika, diskutavo moksleiviams rūpimais švietimo reformos klausimais. O.Valiukevičiūtė pakvietė moksleivius į ekskursiją po Seimo rūmus, kur jie galės susipažinti su Seimo darbu, jo struktūra, parlamentarizmo raida Lietuvoje, šiuolaikiniais Seimo pastatais, taip pat pamatyti Seimo galerijoje veikiančias parodas. Politikė  mielai fotografavosi kartu su moksleiviais ir vaišinosi pačiu skaniausiu tradiciniu zanavykišku patiekalu – kugeliu su spirgučių padažu.

Kitas Seimo narės O.Valiukevičiūtės vizitas planuojamas Griškabūdžio vidurinės mokyklos akreditacijos metu, kai čia lankysis Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius bei bus sukviesti ir kiti iš mūsų krašto kilę Seimo nariai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.