Prasmingas paauglių užimtumas

jaunimasGruodžio 8 dieną Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinėje mokykloje vyko sportinis edukacinis renginys „Draugaukime“, kurį organizavo Šakių rajono policijos komisariatas kartu su mokyklos bendruomene, pakviesdami bendrauti ir kitų rajono mokyklų moksleivius. Pagrindinis renginio tikslas - prasmingo paauglių užimtumo organizavimas, užkertant kelią  vaikų ir paauglių nusikalstamai veikai.

Nuotr. Šakių rajono policijos komisariato surengtose varžybose dalyvavo penkios rajono bendrojo lavinimo mokyklų komandos.

Renginyje „Draugaukime“ dalyvavo penkios komandos: Šakių „ Žiburio“ gimnazijos jaunųjų šaulių, Sintautų pagrindinės mokyklos, Kriūkų vidurinės mokyklos, Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos ir Pataisos inspekcijos įskaitoje įrašytų nepilnamečių komandos.

Jų pasirodymą ir žinias vertino komisija, kurią sudarė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šakių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus prevencijos poskyrio vyr. specialistė Vida Kutkaitytė, tyrėja Ieva Kucinaitė, Šakių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Linas Frančiakas, Kauno regiono Šakių rajono pataisos inspekcijos vyr. inspektorė Edita Matusevičienė ir Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos vyr. mokytoja Reda Globienė.
 
Bendrojo lavinimo mokyklų komandos varžėsi penkiose rungtyse. Orientacinėje rungtyje komandos turėjo surasti paslėptas vėliavėles, jas surinkti ir pristatyti komisijai. Čia greičiausi buvo Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės  mokyklos mokiniai.

Antroje užduotyje - viktorinoje komandos turėjo išsitraukti po 5 klausimus ir į juos atsakyti. Lietuvos Respublikos įstatymus geriausiai žinojo Kriūkų vidurinės mokyklos komanda, kuri ir buvo paskelbta šios rungties nugalėtoja.

Trečioji užduotis – kūrybinė. Kiekviena komanda turėjo sukurti po ketureilį. Kūrybiškiausiais  komisija pripažino Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos mokinius.

Ketvirtoji rungtis – policininkų darbe naudojamų daiktų atpažinimas, pažvelgus į juos tik 10 sekundžių. Šioje rungtyje nugalėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos jaunųjų šaulių komanda.

Paskutinė, penktoji užduotis – burtų keliu ištrauktų situacijų vaidinimas, kur moksleiviai turėjo parodyti savo aktorinius sugebėjimus. Komisijai labiausiai patiko pataisos inspekcijos įskaitoje įrašytų nepilnamečių komandos pasirodymas.

Susumavus visų rungčių rezultatus pirmoji vieta atiteko Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos komandai, antrieji liko Sintautų pagrindinės mokyklos mokiniai, trečiąją vietą užėmė  Šakių „ Žiburio“ gimnazijos  jaunieji šauliai.

Visos komandos buvo apdovanotos atminimo dovanėlėmis ir Padėkos raštais, kuriuos įteikė Šakių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Linas Frančiakas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.