Šakių rajono garbę gins „Blogio medžiotojai“

temide2Kovo 28 dieną Šakių „Aukuro“ pagrindinėje mokykloje vyko jau tradicija tapęs teisinių žinių konkursas „Temidė“, kurį organizuoja Šakių rajono policijos komisariatas bei rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius.

Nuotr. Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos komanda „Blogio medžiotojai“ rajono garbę gins zoniniame teisinių žinių konkurse Marijampolėje.

Nors visoms rajono bendrojo lavinimo mokykloms buvo išsiuntinėti kvietimai dalyvauti šiame konkurse, tačiau jau antri metai iš eilės pasiruošia ir sutinka dalyvauti vos dvi komandos. Šiemet į konkursą ruošėsi atvykti Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos komanda „Blogio medžiotojai“ ir Griškabūdžio vidurinės mokyklos komanda „Banga“. Gal daugelį metų nesikeičiančios užduotys ir nuostatai mūsų jaunajai kartai pasidarė nuobodūs ir nepatrauklūs.

Dėl netikėtai sugedusio Griškabūdžio vidurinės mokyklos autobuso, konkursą bent pusvalandžiui teko atidėti. Kad minėtas renginys įvyktų, komisijos nariai geranoriškai pasisiūlė konkurse dalyvaujančią griškabūdiečių komandą patys  atvežti į Šakius.
 
Teisinių žinių konkursą vedė rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Sofija Liudžiuvienė. Vertinimo komisijos vietas užėmė Šakių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Benas Kriščiūnas,  Prevencijos skyriaus viršininkas Vidmantas Skeirys, Šakių apylinkės prokuratūros prokuroras Linas Frančiakas, Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė Astra Ilgūnaitienė ir Griškabūdžio vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas Romanas Laurinaitis.

Konkurse dalyvaujančioms komandoms reikėjo atlikti penkias užduotis: prisistatyti, suvaidinti situaciją, kurioje turėjo atsispindėti administracinės ir baudžiamosios teisės pažeidimai, atlikti testą, kurį sudarė penki klausimai, pristatyti plakatą ir atsisveikinti. Taip pat buvo vertinamas ir sirgalių pasiruošimas palaikyti savo komandas.

Nuo pat pirmųjų užduočių tarp komandų užvirė kova.  Iki paskutinės užduoties vos vienu – dviem taškais pirmavo griškabūdiečių komanda „Banga“, tačiau atsisveikinimo užduotį geriau paruošė aukuriečių komanda „Blogio medžiotojai“, todėl galutinis rezultatas nusvėrė jų naudai ir jie tapo nugalėtojais, balandžio 14 dieną Šakių rajono garbę ginsiančiais Marijampolėje.

Nei viena komanda neliko nuskriausta - ir mokiniai, ir juos ruošę mokytojai buvo apdovanoti apsilankymu Šakių baseine.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.