Supažindino su televizijos laidų prodiuserio darbu

skaisgirysBalandžio 15 dieną Sintautų pagrindinėje mokykloje lankėsi žymus televizijos laidų prodiuseris Rolandas Skaisgirys. Čia jau keletą metų iš eilės vykdomas projektas „Kuriu savo ateitį“, kurio tikslas – supažindinti moksleivius su įvairiomis profesijomis ir jų specifika, informuoti  apie pasirinkimo galimybes.

Nuotr. Televizijos laidų prodiuseris Rolandas Skaisgirys susitiko su Sintautų pagrindinės mokyklos moksleiviais.       

Šiame projekte dalyvavo ir mokykloje lankėsi žymūs žmonės, apie savo profesijas pasakojo įvairių sričių specialistai: žurnalistai, ugniagesiai gelbėtojai, gydytojai, ūkininkai, fotografai, kinologai, kirpėjai – modeliuotojai, dizaineriai, bankininkai ir net kriminalistai. Įvairiose išvykose moksleiviai turėjo galimybę pažinti gido profesijos subtilybes, o Vilniaus aerouoste sužinojo, kaip tapti lėktuvo pilotu ar stiuardese.

Siūlymus, su kokių profesijų atstovais moksleiviai norėtų susitikti, kiekvienais metais pateikia jie patys. Šiemet buvo nuspręsta į svečius pasikviesti televizijos laidų prodiuserį, mūsų kraštietį - Rolandą Skaisgirį.
 
Nors ir labai užimtas, prodiuseris rado laiko apsilankyti Sintautų pagrindinėje mokykloje ir pasikalbėti su moksleiviais. Susitikimo  metu jis mokiniams papasakojo, kaip tapo prodiuseriu, nes, dar besimokydamas Šakių vidurinėje mokykloje, apie tokią profesiją net nebuvo girdėjęs. Tuo metu jam labiausiai patiko krepšinis, tapęs pirmuoju pragyvenimo šaltiniu ir suvedęs su įvairių profesijų žmonėmis, suteikęs galimybę pamatyti pasaulį.

R.Skaisgirys nuėjo ilgą kelią, kol tapo televizijos laidų prodiuseriu. Jis papasakojo moksleiviams, kokių profesijų ir kiek žmonių dirba su juo kartu, kol ruošiama laida ar naujas serialas išeina į eterį.

Mokiniai įsiminė svečio pamokymus: bendrauti su įvairiais žmonėmis, viskuo domėtis, kuo daugiau skaityti, nes tik tuomet turi galimybę tapti įdomiu kitiems, tik tuomet gali atsiverti platesnės galimybės pasirenkant profesiją.

Išvykdamas kraštietis pakvietė registruotis į jo naujojo televizijos serialo atrankos filmavimą, tuo suintriguodamas ne vieną moksleivį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.