Mokyklose susikurs Vaiko gerovės komisijos

Balandžio pradžioje švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius savo įsakymu patvirtino Mokyklos vaiko gerovės komisijos sudarymo ir jos darbo organizavimo tvarkos aprašą, kartu panaikindamas net kelias darbo grupes ir komisijas, atsakingas už siauras, tarpusavyje susijusias veiklas, pavyzdžiui, prevencinį darbą mokykloje, krizių valdymą, specialųjį ugdymą.

Pasak savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojo Elvydo Pauliukėno, savivaldybėje Vaiko gerovės komisija susikūrė jau šių metų pradžioje, pagal pasikeitusius nuostatus performuojant Vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros komisiją. Jos pirmininku liko savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, koordinatoriumi -Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas Elvydas Pauliukėnas, sekretore – švietimo ir sporto skyriaus sekretorė Rima Valaitienė. Be minėtų asmenų Vaiko gerovės komisijoje dirbs: savivaldybės gydytoja Daina Bagdonienė, Šakių rajono prokuratūros prokuroras Linas Frančiakas, rajono pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė Dana Kriaučiūnienė, Šakių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnė Vida Kutkaitytė ir savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Bronė Valaitienė.

Savivaldybės Vaiko gerovės komisijos koordinatorius informavo, kad specialiu mokyklų direktorių įsakymu iki gegužės 15 dienos Vaiko gerovės komisijos susikurs kiekvienoje rajono ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokykloje bei profesinio mokymo įstaigoje, vykdančioje pirminį profesinį mokymą. Komisijos nariais galės būti mokyklos vadovai, socialiniai pedagogai, psichologai, specialieji pedagogai, sveikatos priežiūros specialistai, klasių vadovai, mokytojai, tėvai, seniūnijos atstovai ar bendruomenių nariai.
 
Vaiko gerovės komisijos paskirtis ne tik organizuoti ir koordinuoti prevencinį darbą mokykloje, kurti saugią ir palankią vaiko ugdymui aplinką, puoselėti pagarbius tarpusavio santykius, bet ir nagrinėti nesėkmingo mokymosi, mokinių nenoro ar baimės eiti į mokyklą priežastis, imtis konkrečių veiksmų, kurie padėtų išspręsti šias problemas.

Pasak E.Pauliukėno, Vaiko gerovės komisijos pareiga – analizuoti elgesio taisyklių pažeidimus, smurto, patyčių, žalingų įpročių, teisėtvarkos pažeidimų atvejus ir spręsti įvairias mokytojų bei vaikų santykių problemas, savo veiklą grindžiant ir priimant sprendimus, remiantis individualizavimo, vaiko išklausymo, jo interesų ir gerovės pirmumo, bendradarbiavimo, nediskriminavimo, konfidencialumo, nešališkumo ir skaidrumo principais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.