Abiturientų įskaitos įvertintos aukštais balais

Rajono bendrojo ugdymo mokyklų abiturientai jau išlaikė privalomą lietuvių kalbos įskaitą, o tie, kas pasirinko užsienio kalbų egzaminus, neseniai išsilaikė ir tų kalbų įskaitas. Gegužės mėnesį prasidės egzaminai.

Vienintelę privalomą lietuvių kalbos įskaitą turėjo laikyti 516 rajono abiturientų, tačiau 6 neatvyko: 3 – Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje, 2 – suaugusiųjų klasėje ir 1 – Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje. Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vyresniojo specialisto Gintaro Demeniaus, jei bus pripažinta, kad į įskaitą abiturientai neatvyko dėl svarbios priežasties, jiems bus sudarytos sąlygos kitu laiku išlaikyti įskaitą, jei ne – jie tokios galimybės neturės. Neišlaikę lietuvių kalbos įskaitos, moksleiviai, egzamino laikyti negalės. Taigi, neišlaikę privalomo egzamino – negaus ir brandos atestato.

Visų laikiusiųjų lietuvių kalbos įskaitą žinios vidutiniškai buvo įvertintos 8,39 balo. Didžiausius vidutinius balus gavo Griškabūdžio (9,46), Gelgaudiškio (9,29) vidurinių mokyklų ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos (9,27) moksleiviai. Mažiausi vidutiniai balai parašyti Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus (6,24) ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos (7,72) abiturientams. Privalomą lietuvių kalbos egzaminą abiturientai laikys birželio 1 dieną.
 
Iš užsienio kalbų egzaminų daugiausiai kandidatų rinkosi laikyti anglų kalbą – net 147 abiturientai, tačiau į įskaitą neatvyko 3 Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleiviai. Visų laikiusiųjų žinios vidutiniškai buvo įvertintos  8,19 balo. Geriausiai šią įskaitą išlaikė ir didžiausius vidutinius įvertinimus (9 balus) gavo Plokščių ir Griškabūdžio vidurinių mokyklų moksleiviai. Mažiausi vidutiniai balai parašyti Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos (7,00), Lukšių Vinco Grybo (7,50) gimnazijų ir Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus (7,67) abiturientams. Didžioji dalis laikiusiųjų anglų kalbos įskaitą, net 64 – iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Jų žinios įvertintos vidutiniškai 8,06 balo.

Vokiečių kalbos egzaminą pasirinko 56 kandidatai, tačiau vienas Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos abiturientas į įskaitą neatvyko. Visų laikiusiųjų žinios vidutiniškai įvertintos 9,04 balo. Daugiausiai laikiusiųjų vokiečių kalbos įskaitą buvo Šakių „Žiburio“ gimnazijoje – net 25. Jų žinios vidutiniškai įvertintos 8,92 balo. Įskaitoje dalyvavo ir 20 Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleivių, kurių žinios vidutiniškai įvertintos 9,55 balo. Vokiečių kalbos įskaitą laikė 1 Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientas. Jo žinios įvertintos 10 balų.

Rusų kalbos egzaminą pasirinko tik 3 kandidatai: po vieną iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos, Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus ir Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos suaugusiųjų klasės. Jų žinios įvertintos vidutiniškai 9,33 balo.

Užsienio kalbų egzaminus moksleiviai laikys jau šį mėnesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.