Sportavo, pramogavo ir mokėsi savęs pažinimo paslapčių

stovyklaŠią vasarą sporto klube „Audra“ startavo tikriausiai vienintelė mūsų rajone dieninė sporto ir savęs pažinimo stovykla „Šypsenos“. Tradiciškai tokią stovyklą ir anksčiau organizuodavo Šakių vaikų dienos centro „Gelbėkit vaikus“ direktorė Jūratė Arštikaitienė. Trijų, po penkias dienas trukusių pamainų, metu čia laiką gerai leido daugiau kaip 50 vaikų iki 16 metų.

Nuotr. Vaikai ne tik sportavo, bet ir turėjo galimybę pasipliuškenti Jaunimo sporto ir kūrybos centro baseine.

Vienas šios dieninės stovyklos iniciatorių buvo Kęstutis Smirnovas, kuris kartu su Šakių vaikų dienos centro „Gelbėkit vaikus“ direktore Jūrate Arštikaitiene organizavo Šakių miesto vaikų  užimtumą vasaros atostogų metu. Pasak jo, sporto klubo „Audra“ patalpos vasarą nėra užimtos, todėl ir kilo idėja pakviesti čia vaikus praleisti laiką nuo 10 iki 15 valandos. Vaikus užimti padėjo keturios savanorės merginos: Sonata ir Eglė Tamulevičiūtės, Viktorija Rakauskaitė bei Ieva Steputytė.

Vaikai turėjo galimybę kasdien po dvi valandas sportuoti, pabandyti atlikti keletą Rytų kovos menų veiksmų, žaisti krepšinį, kvadratą, futbolą, varžytis įvairiausiose estafetėse, pliuškentis Jaunimo kūrybos  ir sporto centro baseine. Treniruotes vaikams vedė ir Rytų kovos menų veiksmų mokė K.Smirnovas. Likusį laiką stovyklautojai praleisdavo su J.Arštikaitiene. Ji mokė vaikus savęs pažinimo paslapčių, užsiėmimų metu daug dėmesio skirdama vaikų jausmams, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžių ugdymui. Žaisdami ir piešdami vaikai mokėsi mandagumo ir kultūringo elegesio.
 
Didelį įspūdį vaikams paliko profesijų dienos, kai traukdami burtus jie sužinodavo su kokia profesija teks susipažinti iš arčiau ir grįžus papasakoti draugams. Stovyklautojai lankėsi ir Šakių policijos komisariate, ir Šakių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, ir rajono savivaldybėje, kur juos maloniai priėmė meras Juozas Bertašius.

J.Arštikaitienė ir K. Smirnovas teigė, kad dieninė stovykla, suburianti vaikus gerai ir naudingai praleisti laiką, tikrai pavyko. Vaikai ne tik ilsėjosi, sportavo, bet ir daug ko išmoko. Organizatoriai džiaugiasi, kad šia stovykla ypač patenkinti ją lankiusių vaikų tėvai,  negalintys šiandien išleisti savo atžalų į brangiai kainuojančias vasaros stovyklas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.