Savivaldybės atstovai – konferencijoje Seime

Rugpjūčio 24 dieną Seime vyko tradicinė mokslo metų pradžios konferencija „Švietimas Lietuvos sėkmei“. Į ją aptarti naujų mokslo metų aktualijas ir prioritetus susirinko visų savivaldybių švietimo padalinių vedėjai, Prezidentūros, Seimo, profesinių sąjungų atstovai, ministerijos vadovai.

Mūsų rajonui atstovavo savivaldybės mero pavaduotoja Rima Rauktienė bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Vyda Pranckevičienė. Pasak jos, svarbiausias dėmesys konferencijoje buvo skirtas vaikų ugdymo kokybei ir prieinamumui.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius pabrėžė, kad ateinančiais mokslo metais svarbus tęstinumas įgyvendinant šiuos prioritetus: išlaisvintą kūrybiškumą, saugų ir sveiką vaiką, savarankišką ir atsakingą mokyklą. Kalbėdamas apie naujųjų mokslo metų darbus, jis išskyrė naujo Švietimo įstatymo įgyvendinimą, ikimokyklinio ugdymo galimybių įvairovę ir plėtrą, mokyklų vadovų kompetencijos augimą. Numatoma pasiruošti neformalaus švietimo krepšelio įvedimui bei svarstyti pedagogų kvalifikacijos tobulinimo koncepcijos projektą.

„Bendri visų mūsų darbai turi vesti į kiekvieno vaiko sėkmę, o remtis turim kūrybinga, savarankiška ir atsakinga mokykla,“ - akcentavo švietimo ir mokslo ministras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.