Apsipirkimas mokyklai prasideda nuo akcijų

prekesAsta GVILDIENĖ

Artėjant mokslo metams prekybos centrai pirkėjus masina įvairiomis akcijomis mokyklinėms prekėms. Pastaraisiais metais stebima tendencija, jog tėvai savo vaikams akcijų metu perka brangesnes ir kokybiškesnes prekes, o kai kurie pirkėjai, jau pripratę prie prekybos centrų siūlomų nuolaidų, apsirūpina tik būtiniausiomis priemonėmis, tikėdamiesi, kad, praėjus didžiajam pirkimo bumui, kainos dar labiau kris.

Nuotr. UAB „Gulbelės prekyba“ siūlo daugybę akcijų labai gausiam mokyklinių prekių asortimentui.

Daugiausiai susidomėjimo mokyklinėmis prekėmis sulaukiama prieš rugsėjo 1-ąją ir iškart po jos, nors realiai ši prekyba dar tęsiasi iki spalio mėnesio, nes tuomet apsipirkinėja dauguma sunkiau besiverčiančių šeimų tėvų, gavusių vaikams skiriamą vienkartinę 156 litų valstybės paramą. Pasak mūsų rajono Socialinio darbo organizatorių, palyginus su praėjusiais metais, padaugėjo tėvų, kurie kreipėsi dėl vienkartinės paramos gavimo. Kadangi šis procesas vis dar vyksta, tai kol kas sunku pasakyti, kiek tiksliai bus suteikta vienkartinių išmokų, skirtų mokyklinių prekių įsigijimui. Prognozuojama, kad šiemet parama pasirengti mokyklai pasinaudos apie 160 tūkst. šalies moksleivių.

Raštinės ir mokyklinių prekių parduotuvės „Jundula“ direktorė Rasita Grincevičienė teigė, kad pradinių klasių mokinukų tėveliai apipirkimą mokyklai pradeda gerokai anksčiau, todėl čia jau nuo liepos mėnesio taikoma 10 proc. nuolaida kanceliarinėms prekėms. Pasak jos, tai leidžia ir vaikams, ir jų tėveliams neskubant pasirinkti visas reikalingas prekes, atidžiau jas apžiūrėti, pačiupinėti. Iki rugsėjo 1 dienos dar bus taikoma 5 proc. nuolaida, o vėliau akcijos bus taikomos tik kai kurioms prekėms.
 
R.Grincevičienė sako, kad šiemet kanceliarinių prekių kainos tos pačios, kaip ir pernai. „Pas mus atėję žmonės jau žino, ko nori: flamasterius perka itališkus, guašą renkasi rusišką, spalvotus pieštukus – čekiškus, - tvirtino „Jundulos“ direktorė. – Kainos nėra brangiausios, tačiau, kas nori apsipirkti pigiau – renkasi „Maximos“ siūlomas prekes.“ Kuprinių modelių „Jundula“ parsiveža nedaug, nes tai nėra paklausiausios prekės, tačiau didžiausias dėmesys kreipiamas į kokybę, kad laikytų ne vienerius metus.  
Praėjusiais metais paklausiausi buvo brangūs „Schneider“ parkeriai, kurie kainavo 28 litus, o šiais metais juos pakeitė kitos firmos – „Pelikano“ šarikliai – tos pačios kokybės, tačiau kainuoja tik 20 litų. Protingai pasirenkant vidutinio brangumo prekes, be kuprinės, kanceliariniams reikmenims tėvai vienam vaikui išleidžia iki 90 litų. „Tiesa, labai skiriasi mokytojų pateikiami reikalingiausių priemonių sąrašai: vieni nurodo tik pačias svarbiausias, o kiti reikalauja didesnio asortimento“, - pasakojo R.Grincevičienė.
Su mokyklinių prekių akcijomis ir nuolaidų kuponais mokslo metų pradžią pasitinka ir UAB „Gulbelės prekyba“ buities ir kanceliarinių prekių parduotuvė, kuri ir šiemet siūlo ypač gausų mokyklinių prekių asortimentą. Pasak parduotuvės vedėjos Sigitos Bernotienės, kanceliarinės prekės, palyginus su praėjusiais metais, nepabrango, o kai kurios net atpigo. „Pavyzdžiui, populiariausi ,,Schneider” firmos parkeriai, pernai kainavę 28, šiemet parduodami tik už 7 litus, - sakė ji. – Kuprinės taip pat pigesnės.“

S.Bernotienė tvirtino, kad, norint supirkti visas mokyklai reikalingas kanceliarines prekes, tėvams tenka sumokėti apie 100 litų, o jei renkasi kokybiškesnę kuprinę, tai dar gerokai daugiau. Didžiausias pirkimo bumas – rugpjūčio mėnesis. Būtent tuomet pagal sąrašus prekes renkasi pradinukų ir būsimųjų pirmokų tėveliai, iš anksto vaikus mokyklai apiperka kaimų gyventojai. Rugsėjo mėnesį ateina neskubantys mokyklinių prekių įsigyti šakiečiai ir paramą mokyklinėms prekėms nusipirkti gavę sunkiau besiverčiančių šeimų tėvai.

Išskirtinės UAB „Gulbelės prekyba“ siūlomos kanceliarinės prekės – sąsiuviniai su matematikos, fizikos, chemijos formulėmis. Pasak vedėjos, tai vienos iš perkamiausių prekių, kurių kasmet ieško ir vaikai, ir tėvai. Šiemet pirkėjai, perkantys kanceliarinių prekių už 129 litus ir daugiau gauna 30 litų vertės nuolaidų kuponą žaislams įsigyti, o perkantys biuro baldų už 299 litus ir daugiau, gauna 50 litų vertės kuponą kanceliarinėms prekėms (išskyrus biuro popierių) įsigyti.

Iki rugsėjo 1 dienos visose „Maxima“ parduotuvėse vyksta mokyklinių prekių mugės, kuriose galima rasti visus mokyklai reikalingus daiktus, nuo parkerio iki sportinės aprangos ir drabužių, už pačias įvairiausias kainas, pagal kiekvieno pirkėjo galimybes. Tai ypač patrauklus variantas, nes vaikus galima apipirkti nuo A iki Z. Norint nupirkti vaikui ne tik kanceliarines prekes, kuprinę, pratybių sąsiuvinius, kuriais šiemet prekiauja ir „Maxima“ prekybos centrai, bet ir drabužius bei avalynę, tėveliams tenka pakloti ir iki trijų šimtų litų.

„Pirkėjų šiemet nesumažėjo. Juos pritraukia kiekvieną savaitę vykstančios akcijos: vieną savaitę - rašymo priemonėms, kitą - sąsiuviniams, trečią - kuprinėms ir t.t.“, - sakė Šakių „Maximos“ direktorė Laimutė Kazlauskienė. Neįsigijusiems būtiniausių prekių mokyklai dabar, tai bus galima padaryti ir įsibėgėjus mokslo metams, tačiau, mokyklinės mugės metu siūlomas didžiausias prekių asortimentas. Beje, akcijų metu, pasak direktorės, vaikai ir tėvai labiausiai perka pačias brangiausias, geresnės kokybės, ilgiau tarnaujančias prekes.

Paprastai rugpjūčio mėnesį kanceliarinių prekių parduodama apie 10 kartų daugiau, lyginant su kitais tų pačių metų mėnesiais. Pagrindinis pirkimas, prasidėjęs rugpjūčio viduryje, dar tęsiasi ir  rugsėjo mėnesį. Visų paminėtų parduotuvių vadovai nurodė, kad pačios perkamiausios mokyklinės prekės – sąsiuviniai ir rašymo priemonės.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.