Gimnazistai vis labiau domisi verslumo pagrindais

bauzaite3Praėjusių metų lapkričio mėnesį Šakių verslo infomacijos centro iniciatyva rajono moksleiviams surengtame  konkurse „Mes ir verslas“ dalyvavo neįtikėtinai daug norinčiųjų pristatyti savo verslumo idėjas. Šis renginys ir pasiruošimas jam nenuėjo perniek – šiais mokslo metais net 15 iš 39 Lukšių Vinco Grybo gimnazijos vienuoliktokų kaip pasirenkamąjį dalyką panoro mokytis verslumo pagrindų.

Nuotr. Verslumo pagrindų gimnazistus mokys Šakių verslo informacijos centro direktorė A.Baužaitė.

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė teigė, kad akis gimnazistams atvėrė Verslumo savaitės renginiai, kuriuose pernai jie ypač aktyviai dalyvavo ir puikiai pasirodė. „Kilus iniciatyvai šalia tokių pasirenkamųjų dalykų kaip psichologija ir braižyba nusprendėme pamėginti verslumo pagrindus įvesti kaip naują discipliną“, - mintimis dalijosi direktorė.

Su esminiais pradedančiojo verslininko veiklos ypatumais moksleivius supažindins ir naują discipliną dėstys Šakių verslo informacijos centro direktorė Aurelija Baužaitė. Pasak jos, verslas yra plati sąvoka ir jos mokymo formų yra labai įvairių: susitikimai su verslininkais, moksleivių mokomosios bendrovės kaip simuliacinis verslo modelis, paskaitos, konsultacijos, psichologiniai mokymai. „Kadangi per metus šiam dalykui bus skiriama tik 35 valandos, t.y. viena valanda per savaitę, tai visko išdėstyti tikrai neįmanoma, - teigė A.Baužaitė. – Kad mokiniai įgytų įgūdžių, kartu su teorija bandysime derinti praktines užduotis ir savarankiškus darbus.“
 
Kadangi Verslo informacijos centro direktorei darbas su mokiniais taip pat naujovė, pirmiausiai ji ketina išsiaiškinti gimnazistų lūkesčius, tai, ko jie norėtų išmokti, o tada kartu aprobuotų mokymo programą. Pasak jos, reikia daug psichologijos užsiėmimų, asmeninių verslininko savybių ugdymo pamokų.

Verslumo pagrindų kartu su mokytojos Daivos Palukaitienės ekonomikos ir verslumo pamokomis jau keletą metų iš eilės mokosi ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos vyresniųjų klasių moksleiviai. Čia pagal VĮ „Lietuvos Junior Archievement“ programą „Veikianti įmonė“ pernai ir ankstesniais metais buvo įkurtos ir veikė moksleivių mokomosios bendrovės. Pasak D.Palukaitienės, šiais mokslo metais čia ketinama įkurti net tris tokius simuliacinio verslo modelius, nes net 53 gimnazistai kaip pasirenkamąjį dalyką panoro mokytis verslo ir vadybos technologijų. Šios dvi grupės ir ekonomikos būrelį lankantys moksleiviai nusprendė įsteigti po atskirą mokomąją bendrovę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.