Gelgaudiškio gimnazijai pasakė TAIP

gelgaudiskio_vidurinePo ilgų diskusijų ir nesutarimų rugsėjo 23 dienos posėdyje rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą kreiptis į  Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministeriją dėl Gelgaudiškio vidurinės mokyklos įtraukimo išimties tvarka į vidurinio ugdymo programos, įgyvendinamos mokyklose, 2011 metų akreditavimo planą.

Savivaldybės taryba atsižvelgė į Švietimo, kultūros ir sporto komiteto rugpjūčio 4 dienos sprendimą dėl Gelgaudiškio vidurinės mokyklos statuso, Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ rugpjūčio 5 dienos prašymą „Dėl Gelgaudiškio gimnazijos“ bei Gelgaudiškio gyventojų susirinkimo, vykusio rugpjūčio 11 dieną, rezoliuciją „Gelgaudiškio gimnazijai 2011 metais – Taip!“ bei 1400 gelgaudiškiečių parašų, siekiant įgyti Gelgaudiškio vidurinei mokyklai gimnazijos statusą 2011 metais. Ji įpareigojo  rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrių skubos tvarka parengti ir pateikti Švietimo ir mokslo ministerijai visus dokumentus, susijusius su šio sprendimo įgyvendinimu.

Posėdyje buvo išdėstyti motyvai, kodėl Gelgaudiškio vidurinė mokykla nori dar šiais metais įgyti gimnazijos statusą, nors mokykla neišpildo vieno pagrindinių ir privalomų akreditacijos kriterijų – tris artimiausius metus turėti ne mažiau kaip dvi vienuoliktąsias klases.

Kadangi Gelgaudiškio vidurinė mokykla atitinka absoliučią daugumą mokyklai keliamų reikalavimų gimnazijos statusui gauti – tai parodė ir šių metų pavasarį atlikto išorės audito išvados, o pati mokykla pasiryžusi užtikrinti moksleivių pasirinkimo (mokymo modulių) galimybes net esant dabartiniam finansavimui, tarybos nariai savo balsais patvirtino, kad tai yra pakankamas pagrindas 2011 metais įtraukti Gelgaudiškio vidurinę mokyklą į akreditavimo planą gimnazijos statusui gauti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.