Pergalę regioniniame konkurse šventė lukšiečių komanda

gamtukaiLapkričio 11 dieną Šakių „Žiburio“ gimanazijoje vyko jau tradiciniu tapęs regioninis gimnazistų konkursas „Gamtukai 2011“. Šiemet konkurse dalyvavo aštuonios moksleivių komandos iš  Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos, Griškabūdžio, Šakių „Žiburio“, Lukšių Vinco Grybo, Kazlų Rūdos Kazio Griniaus, Pilviškių „Santakos“, Marijampolės Rygiškių Jono ir Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijų.

Nuotr. Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ,,tiksliukai” Vėjūnė Bataitytė, Auksė Gaižauskaitė, Gintarė Raudžiūtė, Saulius Kazokas ir Liudas Štrimaitis džiaugėsi iškovota pirmąja vieta.

Kiekvienai komandai, kurią sudarė po penkis narius, reikėjo parodyti iš anksto paruoštus namų darbus – savo prisistatymą. Konkurso metu moksleiviai turėjo pasirinkti klausimus iš gamtos bei tiksliųjų mokslų: chemijos, fizikos, matematikos, informatikos arba biologijos už 5 arba 10 taškų. Komandos turėjo galimybę papildomai pelnyti taškų papildydamos priešininkų atsakymus bei atlikdamos pasirinkto dalyko praktinę užduotį. „Žaibo turnyras“ komandų kapitonams šiemet buvo konkurso staigmena, tačiau kapitonai ir su šiuo iššūkiu susidorojo.
 
Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad visas prizines vietas laimėjo mūsų rajono gimnazistai. Pirmąją vietą šiemet iškovojo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos komanda, antrieji liko Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleiviai, trečiąją vietą pasidalijo vienodą taškų skaičių surinkę Griškabūdžio ir Šakių „Žiburio“ gimnazistai.

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos komanda tik antrus metus dalyvauja šiame konkurse ir, jiems šypsosi sėkmė. Chemijos mokytoja Virginija Laugalienė, ruošusi komandą konkursui, teigė, kad kažkokio specialaus pasiruošimo nebuvo, moksleiviai tų dalykų praktiškai mokosi visus mokslo metus. Galbūt daugiau laiko prireikė paruošti prisistatymą. „Mums tiesiog pasisekė“, - sakė kuklūs lukšiečiai, parodę geriausias žinias ir 7 taškų persvara užsitikrinę pirmąją vietą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.