Griškabūdžio gimnazistė – „Čiurlionio miražų“ diplomantė

simanaviciuteLapkričio 18 dieną Kauno Nacionaliniame M.K.Čiurlionio dailės muziejuje vyko baigiamoji respublikinio projekto „Čiurlionio miražai“ šventė.  Čia vyko ne tik moksleivių darbų paroda, bet ir nugalėtojų apdovanojimai. Tarp apdovanotųjų ir Griškabūdžio gimnazijos septintokė Agnė Simanavičiūtė bei jos dailės mokytoja Rimutė Amonienė.

Nuotr. Griškabūdžio gimnazijos septintokė A.Simanavičiūtė ir jos dailės mokytoja R.Amonienė džiaugiasi projekto laimėjimais.

Kadangi šiame projekte dalyvavo daug gabių šalies meno mokyklų mokinių, Agnė nesitikėjo, kad yra nors kiek vilties laimėti. Tačiau griškabūdietę ir šįsyk lydėjo sėkmė. Ji užėmė antrąją vietą. Septintokei buvo įteiktas diplomas ir atminimo dovanėlė. Tai jau trečiasis respublikinis konkursas, kuriame ji laimėjo prizinę vietą.

Už konkurso nugalėtojos paruošimą mokytoja Rimutė Amonienė apdovanota Padėkos raštu bei dar viena padėka už mokinių paruošimą šalies projekto „Čiurlionio miražai“ zodiako ženklų konkursui. Už dalyvavimą projekte Padėkos raštais apdovanotos ir dar dvi Griškabūdžio gimnazijos moksleivės – Andželika Rapulskytė bei Jovita Baziliauskaitė.

Šiuo projektu buvo siekiama skatinti mokinius labiau domėtis Lietuvos vardą garsinančia asmenybe – Mikalojumi Konstantinu Čiurlioniu, analizuoti menininko dailės ir muzikos kūrinius, pajausti jo savitą mąstyseną, unikalų pasaulio suvokimą. Taip pat padėti Lietuvos mokiniams pažinti miražų pasaulius, pajusti visatos galią, susitapatinti su gamta ir ieškoti tobulybės savo kūrybiniuose darbuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.