Lietuvai Strasbūre atstovavo ir „Žiburio“ gimnazistai

ziburieciaiRodos, dar visai neseniai į plenarinį posėdį Europos Parlamente Strasbūre (Prancūzija) suvažiavo apie 600 moksleivių iš 19 Europos Sąjungos valstybių. Tarp Lietuvos atstovų ir pirmą kartą tokiame renginyje dalyvaujantys 24 Šakių „Žiburio“ gimnazistai bei trys jų mokytojai: Asta Urbaitienė, Darius Jakavičius ir Inesa Merčaitienė.

Nuotr. Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai  ir juos lydėję mokytojai turėjo galimybę pasėdėti Europos parlamentarų kėdėse.

Į Europos Parlamento organizuojamą „Euroscola“ dieną buvo pakviesti visi  „Euroscola“ konkurso nugalėtojai. Po trijų bandymų šiais metais finale pagaliau pasisekė ir Šakių „Žiburio“ gimnazistams. Jie turėjo galimybę užimti parlamentarų vietas Didžiojoje posėdžių salėje Strasbūre ir padiskutuoti visiems aktualiomis temomis. Moksleiviai, imituodami tikrų parlamentarų posėdį, nagrinėjo aplinkosaugos, savanorystės, jaunimo sudominimo, informacijos sklaidos klausimus.

Be to, jie išbandė savo jėgas dalyvaudami „Eurogame“ žaidime. Net 27 žaidimo klausimai buvo užrašyti visomis Europos Sąjungos šalių kalbomis. Moksleiviai, sudarę komandą iš keturių skirtingų valstybių, dalijosi informacija ir žiniomis dar gerai neįvaldyta anglų ar vokiečių kalba. Laimėtojai, tarp kurių ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokinė Toma Virbauskaitė, buvo apdovanoti kepuraitėmis bei taurėmis. A.Urbaitienės teigimu, didžiausias laimėjimas – čia užsimezgęs glaudus moksleivių ryšys su bendraamžiais iš kitų Europos Sąjungos valstybių.
 
Per septynias dienas trukusią kelionę žiburiečiai aplankė Niunbergo miestą Vokietijoje, Prancūzijos sostinėje Paryžiuje stovinčią garsiąją Dievo Motinos katedrą, šv. Jėzaus širdies bažnyčią, Santarvės aikštę, Luvrą, Versalio rūmus, Eifelio bokštą. Taip pat jie turėjo galimybę paplaukioti Senos upe ir pamatyti Gento miestą Belgijoje, į kurį daugelis gimnazistų vėl norėtų sugrįžti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.