Kriūkų moksleiviai domėjosi aviacija

aviacijaAntradienį Kriūkų vidurinės mokyklos 9 - 12 klasių moksleiviai lankėsi Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, kur susitiko su Aviacijos rinktine. Pasieniečių pilotai supažindino moksleivius su savo darbui ir sraigtasparnių panaudojimu Lietuvos sienos apsaugai.

Nuotr. Antradienį Kriūkų moksleiviai susitiko su VSAT Aviacijos rinktine, kuri jaunimą supažindino su vykdoma veikla ir naudojama technika.  

Antradienį Trakų rajone, Paluknio kaime, įsikūrusią pasieniečių Aviacijos rinktinę lankė Kriūkų vidurinės mokyklos 9-12 klasių moksleiviai. VSAT orlaiviai ir aviacinė veikla šįsyk domino tik vaikinus. Rinktinės pareigūnai svečiams pristatė savo padalinio veiklą, funkcijas, papasakojo apie pasieniečių sraigtasparnių ir pilotų dalyvavimą tarptautinėse operacijose saugant Europos Sąjungos išorės sienas bei veiklą užtikrinančią sklandų Kaliningrado tranzito schemos funkcionavimą. Jaunuoliai domėjosi už ES lėšas įsigyta VSAT technika, vaizdo stebėjimo sistemos galimybėmis, sraigtasparnių konstrukcija. Nors už lango jau įsitvirtino tikra žiema, visi moksleiviai lauke noriai stebėjo mokomuosius VSAT sraigtasparnių skrydžius, nė kiek nesibaimindami orlaivių menčių sukeltos pūgos.

Tai buvo paskutinis VSAT Aviacijos rinktinėje surengtas renginys svečiams iš įvairių šalies mokyklų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.