Atostogos – anksčiau

pranckevicienePapildomos 1-5 klasių mokinių atostogos dėl šalčių iš vasario 20-24 dienos atkeliamos į vasario 9-15 dienas.

Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Vydos Pranckevičienės, šią savaitę mokiniai į pamokas rinkosi geriau nei ankstesniąją, tačiau 1-5 klasių atostogos dėl šalčių atkeliamos. Taigi, kaip aiškino vedėja, pradinukai nuo ketvirtadienio į pamokas jau neina, o vyresnių nei 5 klasių mokiniai galimybės atostogauti neturi, ir pamokas lankyti privalo. Visgi ir jiems laisvadienių bus šiek tiek daugiau nei įprastai. Vasario 16-oji yra valstybinė šventė ir nedarbo diena, o už vasario 17-ąją, pasak vedėjos, jau atidirbta, tad mokiniai į mokyklas turės sugrįžti vasario 20 dieną.

Spustelėjęs šaltis švietimo įstaigoms padarė žalos. Praėjusią savaitę Griškabūdžio gimnazijoje trūko sporto salės vamzdžiai, Gelgaudiškio darželyje buvo užšalęs vanduo, tačiau rajono valdžia sako, jog tai tik menki nuostoliai ir artimiausiu metu šie nesklandumai bus pašalinti. „Mažiau šildė, tai ir sutrūko radiatoriai, tik dabar niekas nenori prisiimti atsakomybės, bet sutvarkysim“, - patikino administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis.

O kaip yra su darželinukais? Nors ir negausiai, tačiau jie darželius lankė. „Darželiai dirba, nors vaikai renkasi prastai. Bet yra sudarytos sąlygos, kad tie tėveliai, kurie neturi kur palikti savo vaikų, juos galėtų vesti į darželius“, - teigė V. Pranckevičienė. Juk ar šalčiai, ar ne, ne visi turi galimybes mažuosius palikti namuose. Kaip ir vyresnieji - nors ir nėjo į pamokas, bet dažnas jų laiką leido ne šiltuose namuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.