JAV ambasados atstovas džiaugiasi sėkmingai Lukšiuose dirbančia anglų kalbos mokytoja

nickGiedrė PLEČKAITYTĖ

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje viešėjo naujasis Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados kultūros atašė Nicholas C. Hersch bei projektų koordinatorė Inga Sidrys. Trumpos viešnagės metu svečiai susitiko su gimnazijos bendruomene bei su čia dirbančia anglų kalbos mokytoja amerikiete Shay Laws.  

Nuotr. JAV ambasados kultūros atašė Nicholas C. Hersch pasidžiaugė sėkmingai Lukšiuose dirbančia anglų kalbos mokytoja, kurios buvimą čia remia pati ambasada.

Susitiko su mokyklos bendruomene

Vasario 15 dieną Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje viešėjo JAV kultūros atašė Nicholas C. Hersch ir projektų koordinatorė I. Sidrys. Garbingus svečius svetingai pasitiko Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas Elvydas Pauliukėnas, gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė bei visa bendruomenė. Kadangi svečiai gimnazijoje lankėsi Vasario 16-osios dienos išvakarėse, jie buvo pakviesti į iškilmingą valstybinės šventės paminėjimą, kuriame buvo pagerbti ir labiausiai nusipelnę mokytojai ir mokiniai.
 
Po iškilmingo paminėjimo svečiai buvo pakviesti į diskusiją su jaunimu. Čia buvo dalijamasi prisiminimais apie praėjusią vasarą Lukšiuose amerikiečių ir lukšiečių įgyvendintą projektą „Kartu į ateitį“. Beje, analogiškas projektas šių metų gegužės pabaigoje – birželio pradžioje bus įgyvendinamas Jurbarke, kuriame susimokėjęs stojamąjį mokestį gali dalyvauti ir mūsų rajono jaunimas. JAV ambasados atstovai betarpiškai bendravo su puikiai angliškai kalbančiais jaunuoliais. Lukšių jaunimas smalsavosi, kokios galimybės yra studijuoti bei įsidarbinti Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Domėjosi amerikietės veikla

Tuo tarpu JAV ambasados atstovai domėjosi, kaip sekasi šioje gimnazijoje jau pusę metų dirbančiai anglų kalbos mokytojai amerikietei Shay Laws. Beje, apie ją gerų žodžių negailėjo ne tik daug ko iš jos galintys pasimokyti anglų kalbos pedagogai, bet ir patys mokiniai. Amerikietės mokytojos dėka mokykloje veikia knygų klubas, kur susirinkę vaikai skaito literatūrą anglų kalba. Pasak mokinių, mokytoja stengiasi su jais daug bendrauti, pateikia kuo daugiau klausimų. Vaikai jaučia, kad tai jiems padeda plėsti žodyną. Vyresniųjų klasių mokiniai džiaugiasi turėdami puikią pagalbininkę ruošiantis egzaminams.

JAV ambasados kultūros atašė Nicholas C. Hersch pasidžiaugė sėkmingai Lukšiuose dirbančia anglų kalbos mokytoja, kurios buvimą čia remia pati ambasada. Kultūros atašė įsitikinęs, kad amerikietė Lukšių jaunimui tinkamai pristato Amerikos kultūrą, vertybes bei tuo pačiu pati susipažįsta su Lietuvos kultūra. Nicholas C. Hersch, paklaustas, ar ateityje planuojama ir kitose lietuviškose mokyklose įdarbinti anglų kalbos mokytojus, atsakė: „Shay – pirmas puikus pavyzdys, todėl ateityje ambasada tikrai norėtų dar daugiau mokytojų siųsti į lietuvių mokyklas“.

Įsibėgėjus antrajam šių mokslų metų pusmečiui mokytoja Shay Laws pasakojo, jog lukšiečiai itin motyvuoti ir draugiški vaikai. „Pradžioje, kai pradėjau mokyti, vaikai buvo drovūs. Dabar kuo toliau, tuo labiau jie kalba ir nekreipia dėmesio, kad daro klaidų. Dabar jie tiesiog stengiasi kalbėti“, - pasakojo mokytoja. Pasak jos, mokiniai su dideliu susidomėjimu mokosi anglų kalbos. Shay Laws prašėme palyginti lietuvių ir amerikiečių mokinius. „Paaugliai yra paaugliai. Lietuvių mokiniai tiek daug nekeliauja, todėl tai, ką aš mokau daug kas jiems yra nauja. Jie labai didžiuojasi Lietuva. Esu laiminga, kad galiu dirbti su vyresniųjų klasių mokiniais, tėviškėje aš dirbau tik su mažiukais“,- sakė Shay Laws.

Iš didžiulio, triukšmingo Amerikos miesto į Lukšius atvykusi mokytoja neslepia, jog čia jai neįprastai ramu gyventi. Tačiau ji nestokoja įvairios veiklos. Lietuvoje ji ne tik moko vaikus anglų kalbos, bet ir pati susirado lietuvių kalbos mokytoją ir bando perprasti mūsų kalbos vingrybes. Amerikietė džiaugiasi, kad gyvena draugiškoje šakiečių šeimoje, kuri nuolat kviečia kartu kur nors vykti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.