ASU rajono moksleiviją ragino domėtis ateitimi

asu_agitacijaKovo 14 dieną Jaunimo kūrybos ir sporto centras aidėjo nuo jaunatviško klegesio. Čia rajono mokyklų vyresniųjų klasių moksleiviai susitiko su Aleksandro Stulginskio universiteto studentais ir dėstytojais, kurie šakiečiams pristatė universiteto siūlomas perspektyvias studijas ir verslo ugdymo galimybes.

Nuotr. Praėjusią savaitę su rajono mokyklų vyresniųjų klasių moksleiviais atvyko susitikti Aleksandro Stulginskio universiteto atstovai, raginę jaunimą pasirinkti šio universiteto siūlomas studijas.

Dar vieni mokslo metai eina į pabaigą. Tad nenuostabu, kad mokyklų vyresniųjų klasių moksleiviai vis labiau dairosi į aukštesnės pakopos mokslus siūlančias mokymo įstaigas. Šakių rajono moksleivių patogumui jau kelerius metus iš eilės aukštojo mokslo galimybes ir perspektyvas mūsiškiams pristato buvusio Lietuvos žemės ūkio universiteto, dabar pavadinto Aleksandro Stulginskio universitetu (toliau ASU) atsakinga komanda. ASU Studentų priėmimo komisijos atsakingasis sekretorius Albinas Pugevičius patikino, jog universitetas dažnai vykdo išvažiuojamuosius studijų pristatymo seminarus. Akademiko pastebėjimu, geriausiai susitikimai su moksleiviais būna suorganizuoti būtent Šakių rajone. Dėl to padėkos žodžiai buvo ištarti rajono merui Juozui Bertašiui, griškabūdiečiui Petrui Puskunigiui.
 
Arčiausiai mūsų rajono įsikūrusio ASU Studijų programų populiarinimo grupė, sudaryta iš universiteto dėstytojų ir studentų, susitikimo su moksleiviais metu kalbėjosi apie universiteto teikiamas žinias, jų pritaikymą darbo rinkoje. Jaunimas, susidomėjęs šio universiteto studijų programomis, turės ne tik puikias studijas, grįstas šiltais studentų ir dėstytojų tarpusavio santykiais, bet ir galės naudotis puikia universiteto infrastruktūra ir puoselėti aktyvų gyvenimo būdą. „Po rajonus važinėjame tam, kad pasakytume, jog esame, kad turime vienokias ar kitokias studijų programas. Iš tikrųjų tokia sklaida - būtina“,- sakė sekretorius A. Pugevičius. Pasak jo, per pastaruosius trejus metus universitetas patyrė staigų stojančiųjų mažėjimą. Pastebima, jog po universitetą pristatančių išvažiuojamųjų seminarų stojančiųjų skaičius stabilizavosi.

Pasak A. Pugevičiaus, universitetas buvo pavadintas Aleksandro Stulginskio vardu, kadangi universiteto studijų  programa apima ne tik žemės ūkį, bet ir daugelį kitų sričių. „Studijų programoje turime genetikos mokslus. Ir ekologija, galų gale, - ne vien tik žemės ūkis. Džiaugiamės dalyvaudami Nemuno slėnio projekte. Pas mus statomos naujos laboratorijos. Yra surinkta pati pažangiausia laboratorinė įranga. Po metų kitų turėsime bazę, nenusileidžiančią bet kuriam Europos universitetui. Tikimės ir užsakomųjų tyrimų “,- akcentavo A. Pugevičius. Žodžiu, nuolat tobulėjantis universitetas drąsiai žvelgia į ateitį ir jaunimui siūlo siekti išsilavinimo biomedicinos, fizikos, socialinių, technologijos mokslų bakalauro studijų programose.

Beje, Šakių rajono jaunimas gan dažnai pasirenka šį universitetą. Pernai, iš universitete studijavusių penkių tūkst. studentų, net 230 buvo iš Šakių rajono. Kaip patikino A. Pugevičius, Šakių rajonas - vienas iš labiausiai šį universitetą mylinčių rajonų. Studijas šiame universitete pirmoje vietoje renkasi Kauno, antroje - Kėdainių, o trečioje – Šakių rajono gyventojai. Visi pageidaujantys studentai aprūpinami bendrabučiais. Be to, jeigu už studijas mokantys studentai kreipiasi į universiteto atstovybę, universitetas suranda laiduotoją - darbdavį, kuris apmoka visas išlaidas už studijas. Už tai studentas įsipareigoja po studijų ketverius metus dirbti toje įmonėje. Jeigu darbdavys nepasiūlo darbo, studentui nereikia grąžinti pinigų, išleistų jo studijoms.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.