Projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę“ - net du mūsų rajono gimnazistai

Lietuvos Respublikos Vyriausybė, bendradarbiaudama su Nacionaline moksleivių akademija, Lietuvos moksleivių sąjunga ir Lietuvos mokinių parlamentu jau ketvirtus metus iš eilės pakvietė rugpjūčio 20 – 24 dienomis baigiamųjų klasių moksleivius dalyvauti projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę”. Tarp 30 iniciatyvių, aktyvių ir gerai besimokančių atrinktų šalies abiturientų – net du mūsų rajono gimnazistai.

Laimė dalyvauti projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę“ nusišypsojo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos seniūnų tarybos pirmininkei Auksei Gaižauskaitei, kuri galės atlikti praktiką Sveikatos apsaugos ministerijoje, ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos ketvirtokui Lukui Keraičiui, kuris galės padirbėti Kultūros ministerijoje. Praktikos dalyviai, susipažins su Vyriausybės, valstybės institucijų ir politikų kasdieniu darbu, galės stebėti Vyriausybės posėdžius, dalyvauti įvairiuose susitikimuose. Taip siekiama skatinti jaunimą dalyvauti šalies valdymo procesuose, prisidėti prie pilietinės visuomenės formavimo, domėtis valstybės institucijų veikla ir priimamais sprendimais.  Tokia patirtis abiturientams - motyvacija ne tik ir toliau išlikti aktyviais savo šalies piliečiais, bet ir puiki galimybė pabendrauti su skirtingus požiūrius bei nuomones turinčiais gabiais jaunuoliais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.