Elektroninį dienyną naudoja didžioji dalis rajono mokyklų

Šiais mokslo metais elektroninį dienyną vietoje įprasto popierinio naudos ir Plokščių vidurinė mokykla. Pastaraisiais metais sparčiai padaugėjo mokyklų, kurios pradėjo taikyti būtent šiuos dienynus. Mūsų rajone elektroninį dienyną naudoja devynios, o visoje šalyje beveik 1000 bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo mokyklų.

Vietoj įprasto popierinio elektroninį dienyną nuo šių mokslo metų naudos net  devynios rajono bendrojo lavinimo mokyklos. Tai Šakių „Žiburio“, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos, Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijos bei Gelgaudiškio, Kriūkų, Lekėčių, Šakių „Varpo“ ir Plokščių vidurinės mokyklos. Elektroninio dienyno, kaip ir popierinio, pagrindinė funkcija – kaupti duomenis apie mokinių mokymosi pasiekimus: fiksuoti pažymius, lankomumą, pamokų turinį. Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vyresniojo specialisto Gintaro Demeniaus, tai didelis patogumas ir mokytojams, ir mokiniams, ir jų tėveliams. Mokinių tėvai operatyviai gali stebėti, kaip jų vaikui sekasi mokykloje, gauti mokyklos administracijos, klasės vadovo informaciją ir pranešimus. Sumažėja darbo krūvis ir mokytojams – nebereikia tikrinti ar pildyti popierinių mokinių pasiekimų knygelių, greičiau galima paruošti klasės ataskaitas, išvesti pusmečių rezultatus ir kt.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.