Mokyklose – kamerų akys

kameraSima KAZARIAN

Dviejose rajono mokyklose mokiniai stebimi kameromis. Jos ne tik gelbsti išsiaiškinant padarytų pažeidimų kaltininkus, tačiau ir padeda jų išvengti.

Nuotr. Mokyklose, kuriose įdiegta stebėjimo kameromis sistema, sumažėjo tvarkos pažeidimų.

Plokščių vidurinėje mokykloje kameros koridoriuose ir laiptinėse iškabintos mažiau nei prieš  mėnesį. Kaip teigia mokyklos direktorė Nijolė Bitinienė, kol kas vyksta dar tik „pasibandymai“. „Mūsų kamerų tikslas nebuvo prižiūrėti vaikus, tačiau jau ruošiamasi tam laikui, kai šio pastato funkcijos pasikeis iš mokyklos į daugiafunkcinį centrą ir žmonės čia bursis nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro. Mes neturime galimybės įdarbinti tiek žmonių, kad būtų užtikrintas saugumas“,- pasakojo N. Bitinienė.
 
Direktorė pastebėjo, jog kameros motyvuoja ir pačius mokyklos mokinius būti geresniais, tvarkingesniais. „Mūsų vaikai iš tikrųjų geri, nebūna kažkokių didelių dalykų, bet mažų negerų darbelių jie padarydavo. To dabar iš tikrųjų mes neturime“,- teigė mokyklos vadovė.

Pamoka mokiniams buvo ir tai, kad pasitelkus naują stebėjimo sistemą jau buvo išaiškintas smulkus vandalizmo atvejis. „Atsitikus tam įvykiui, aišku, mes galėjom eiti pas vaikus ir klausti, kaip anksčiau darydavome. O šiuo atveju mums to nereikėjo. Atsisėdome prie kameros, pasižiūrėjome, pasakėme, kad mes žinome, ir tas žmogus mums jokių pretenzijų nereiškė, nereikėjo nei vaizdo rodyti, nei įrodinėti“,- pasakojo N. Bitinienė.

Tą patį pasakojo ir Lekėčių vidurinės mokyklos direktorius Linas Adomaitis. Jo vadovaujamoje mokykloje kameros veikia jau treji metai. „Prie paradinių durų būdavo šiukšlių krūvos, ten būdavo tokia neoficiali susirinkimo vieta, nes uždara, nematoma, neužlyja. Dabar to nėra, nes visi žino, kad gali būti matomi“, - kalbėjo mokyklos vadovas. Be lauko, kameros mokykloje dar yra pirmojo ir antrojo aukšto fojė, prie valgyklos. „Tose vietose, kur jos stovi, tikrai niekas nevyksta. Dėl tvarkos, tai galima greitai išsiaiškinti. Tarkim, buvo vagystė. Kamerų pagalba sužinojome, kad kaltas visiškai ne tas, kas buvo pirminis įtariamasis“,- kalbėjo direktorius. Anot jo, anksčiau kameras bandydavo uždengti, kitaip žaisdavo, o dabar visi priprato ir nepastebi.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.