„Žalia“ mokykla

Gelgaudiškio specialioji mokykla įgijo aplinka besirūpinančios mokyklos statusą. „Vaistažolių gėlynas - puiki kompleksiško ugdymo priemonė“,- teigia direktorės pavaduotoja Genė Žilinskienė.

Norą dalyvauti konkurse “Žalia žalia, kur dairaisi” pareiškusios Lietuvos mokyklos pavasario – vasaros metu įvairiausiais augalais želdino savo aplinką, fiksavo pasikeitimus, vedė daržininko – sodininko dienoraštį. Atsižvelgdami į apželdinto ploto dydį, augalų įvairovę, vaikų kūrybiškumą, ekologinių idėjų panaudojimą organizatoriai išrinko penkis šių metų nugalėtojus. Tarp jų – Gelgaudiškio specialioji mokykla.

„2012 metų ankstyvą pavasarį suplanavome įkurti vaistažolių gėlyną, - pasakoja Gelgaudiškio specialiosios mokyklos direktorės pavaduotoja Genė Žilinskienė.  - Buvo atlikti vaistažolių gėlyno formavimo paruošiamieji darbai (nubraižyta ir sukasta gėlyno forma, privežta žemių), technologijų mokytojai rinko informaciją apie vaistažoles, jų auginimą, priežiūrą, ,,kaimynystę“. Vos tik pašvietė kaitresnė saulutė, buvo pasėtos numatytos vaistažolių sėklos: čiobreliai, medetkos, melisos, mėtos, raudonėlis. Visą vasarą daigeliai stiebėsi į saulę, pražydo įvairiausių spalvų ir kvapų žiedais. Stropioji Birutė vasaros atostogų metu nuoširdžiai jas prižiūrėjo ir šiandien jau galime ragauti puikių skonių arbatą. Tą ir padarėme baigiamajame projekto „Žalia žalia, kur dairais“ etape.“

Vyresniųjų klasių mokiniams buvo vedamos netradicinės pamokos, kurių metu atvykusios specialistės mokė pasigaminti kalėdines eglutes, padaryti vaistažolių rinkinius, atpažinti arbatas. Gelgaudiškio specialiosios mokyklos auklėtiniai džiaugėsi svečių atvežtomis dovanomis, o labiausiai diplomu -  Gelgaudiškio specialiajai mokyklai suteiktas aplinka besirūpinančios mokyklos statusas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.