Rajono jaunimas kūrė savo verslą

verslumo_dienaAsta GVILDIENĖ

Praėjusį antradienį Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko Verslumo diena – konkursas „Kuriame verslą“. Jame su rajono verslininkų pagalba verslą bandė kurti moksleiviai iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos, Gelgaudiškio ir Plokščių vidurinių mokyklų bei Sintautų pagrindinės mokyklos.

Nuotr. „BMM“ komanda sukūrė patraukliausią verslo idėją ir laimėjo pagrindinį konkurso prizą.

Penkios moksleivių komandos – „Nemuniečiai“ iš Gelgaudiškio, „BMM“ („Būsimieji mokesčių mokėtojai“) ir „Versloholikai“ iš Šakių, „OP“ iš Sintautų bei „PVM“ iš Plokščių – turėjo įveikti tris konkurso etapus. Pirmasis etapas – įvertinti rinką ir sugalvoti verslo idėją, antrasis – susikurti rinkodaros ir idėjos įgyvendinimo planavimo užduotis. Pagaliau trečiasis  – sugalvoti ir pristatyti savo verslo idėjos reklamą.

Rajono verslininkai: UAB „Lauksva“ pardavimų direktorė Loreta Valaitienė, UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ direktorius Edmundas Rinkevičius, „Bičnamio“ sodybos savininkas Arūnas Danielius, UAB „Gulbelės prekyba“ direktorius Artūras Streleckis ir UAB „Suvalkijos feniksas“ direktorius Mindaugas Stepulaitis negailėjo jaunimui patarimų nei verslo idėjų įgyvendinimo planų sukūrimo, nei jų reklamavimo klausimais. Jie buvo ne tik komandų konsultantai ir prizų steigėjai, bet ir vertintojai.
 
Gelgaudiškiečiai, konsultuojami E.Rinkevičiaus, pristatė savo verslo idėją „Knygynas“. Tai ne tik galimybė pasinaudoti naujausiomis technologijomis, primenančiomis šiuolaikinių bibliotekų paslaugas, bet ir pašnekesys prie arbatos puodelio, knygos pervertimas, norint įsitikinti, ar tikrai pageidauji ją įsigyti. „Versloholikai“ iš „Žiburio“, konsultuojami A.Danieliaus, pristatė elektroninių prekybos tinklalapių kūrimo ir e-prekybos vystymo privalumus, tikindami, kad savo versle labiausiai bijo valstybės, kuri sukūrusi neapgalvotą mokesčių sistemą gali viską sužlugdyti. Sintautiečiai, kuriems patarimus žarstė jų kraštietis M. Stepulaitis, mano, kad šiandien rajono, o vėliau ir visos šalies gyventojams gali pasiūlyti „IT technikos serviso“ paslaugą. Jų devizas - greitis, pasiekiamumas ir aplinkos tausojimas.  Moksleiviai iš Plokščių, konsultuojami Verslo klubo viceprezidentės L.Valaitienės, siūlė vakarėlių organizavimo verslą „MJ Party“, kuris galėtų išsiplėsti į bendradarbiavimą su pačiu parapijos klebonu, kuris galėtų teikti informaciją apie miestelyje vyksiančias vestuves ar krikštynas. Tuomet jaunimas žinotų, kam siūlyti savo paslaugas. „BMM“ komanda, patariama A.Streleckio, pristatė savo verslo idėją „Greitoji pagalba“. Tai ne tik pasiūlymas už nedidelius pinigus atlikti tokius būtiniausius namų ūkio darbus, kaip nupjauti žolę, nukasti sniegą ar sunešti malkas į malkinę ir kt., bet ir pasiūlyti jaunimui galimybę dirbti bei užsidirbti.

Rajono verslininkų komisija, prie kurios prisidėjo ir „Žiburio“ gimnazijos karjeros koordinatorė Ligita Kajackienė bei tinklapio „Mano rajonas“ redaktorius Darius Mikelionis, po trečiojo konkurso etapo nugalėtoja išrinko „BMM“ verslo idėją „Greitoji pagalba“. Moksleiviams įteiktas pagrindinis prizas – pakvietimas į kaimo turizmo sodybos „Bičnamis“ pirtelę ir gitaristų koncertą.

Pasak vienos iš renginio organizatorių Verslo informacijos centro direktorės Daivos Palukaitienės, visi nugalėti negali, tačiau pralaimėjusiųjų taip pat nebuvo. Komandas konsultavę verslininkai džiaugėsi jaunimo išradingumu ir šmaikščiomis, nuotaikingomis reklamomis ir įteikė jiems savo įsteigtus skatinamuosius prizus: nuo prašmatnių užrašinių, vertingų knygų ar kitokių prisiminimo dovanėlių iki apsilankymo baseine.

D.Palukaitienė informavo, kad tai ne paskutinis verslumą skatinantis renginys. Kasmet antrą lapkričio penktadienį švenčiama profesinė verslo atstovų šventė - Verslo diena.Netrukus bus organizuojama konferencija ir vyresniajai auditorijai. Pasak jos, tokie renginiai naudingi visiems - ir jaunimui, ir visai verslo bendruomenei.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.