Kriminalai (2014-10-31)

Apvogė
Spalio 27 dieną, apie 8 val., 1944 m. gimęs vyriškis, gyv. Kudirkos Naumiestyje, Vytauto g., pastebėjo, kad nuo ūkinio pastato trejų durų nuplėštos pakabinamos spynos ir iš garažo pavogta teleskopinė 4 metrų ilgio ir paprasta meškerės. Nuostolis 340 litų. Turtas nedraustas.
 
Neatidirbo
Kauno apygardos Marijampolės apylinkės prokuratūroje šių metų rugsėjo 29 dieną buvo gautas Kauno apygardos probacijos tarnybos Savivaldybių probacijos skyriaus raštas apie tai, kad V. A., gimęs 1993 m., gyvenantis Šakių rajono Prancų kaime, nevykdo baudžiamojo poveikio priemonių, paskirtų Šiaulių apylinkės teismo nutartimi, t.y., iki šių metų rugsėjo 26 dienos neatliko jam paskirtų 40 valandų nemokamų darbų.
 
Apšvarino negyvenamą sodybą
Spalio 28 dieną, apie 15 val., šakietė (gim. 1954 m.), atvykusi į jai priklausančią negyvenamą sodybą, esančią Gelgaudiškio seniūnijos Skaistakaimio k., pastebėjo, kad, išėmus verandos lango rėmą su stiklais, buvo įsibrauta į gyvenamąjį namą ir pavogta apie 20 kvadratinių metrų linoleumo. Taip pat moteris pastebėjo, kad išdaužtas ūkinio pastato lango stiklas bei išlaužtos šio pastato durys, išlaužtos kito ūkinio pastato dvejos durys, tačiau  iš ūkinių pastatų niekas nepavogta. Paskutinį kartą savininkė sodyboje lankėsi maždaug prieš tris mėnesius. Nuostolis - 255 litų.
 
Apvogė parduotuvę
Spalio 29 dieną, apie 3.08 val., gautas apsaugos firmos darbuotojo telefoninis pranešimas, kad pro apsaugines durų žaliuzes įsibrauta į Lukšių miestelio gyventojai (gim. 1964 m.) priklausančią parduotuvę, esančią Kidulių seniūnijos Valenčiūnų kaime. Nuvykus į įvykio vietą nustatyta, kad išlaužus apsaugines parduotuvės lauko durų žaliuzes ir durų užrakto mechanizmą įsibrauta į parduotuvės vidų ir iš jos pagrobta įvairių maisto produktų, alkoholinių gėrimų, tabako gaminių, kavos pakuočių. Taip pat iš nerakinto kasos aparato pavogta 100 litų įvairiomis monetomis. Nuostolis tikslinamas. Parduotuvėje įrengta signalizacija, turtas draustas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.