Išrinkti geriausi viešosios policijos pareigūnai

policija apdovRugpjūčio 5 d. Marijampolės apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau - VPK) vyko geriausio 2015 metų viešosios policijos patrulio ir geriausio viešosios policijos prevencijos padalinio pareigūno (apylinkės inspektoriaus) konkursas. Šiame konkurse dalyvavo 19 patrulių (14 vyrų, 5 moterys) ir 5 apylinkės inspektoriai iš Marijampolės apskrities VPK teritorinių policijos komisariatų.
 
Nuotr. Pirmąją vietą užėmė vyriausiasis patrulis Andrius Mureika (trečias iš kairės), trečiąją – patrulė Ramunė Dubininkaitė (antra iš kairės).
 
Renginys prasidėjo 9 val. konkursų dalyvių rikiuote, kuriai vadovavo Marijampolės aps. VPK Viešosios policijos skyriaus (VPS) viršininkas, šiuo metu vykdantis viršininko pavaduotojo pareigas Raimundas Antanavičius bei viršininko pavaduotojo, šiuo metu vykdančio viršininko pareigas Harimanto Poškevičiaus pasveikinimu. Vėliau, susipažinę su konkurso tvarka, pareigūnai atvyko į „Sūduvos“ stadioną, kuriame vyko kliūčių ruožo rungtis. Vyrai ir moterys atliko tas pačias užduotis. Pareigūnai įrodinėjo profesionalumą taktikos rungtyje, vykdė sustabdyto automobilio bei jo keleivio apžiūrą, dalyvavo dviračių figūrinio važiavimo varžybose, varžėsi kliūčių ruože, šaudymo rungtyje, prevencijos padalinių pareigūnai sprendė žinių patikrinimo testus, formatavo administracinio teisės pažeidimo bylas, tikrinosi profesinę kompetenciją bei dėmesingumą.

Tarp geriausių – ir du Šakių r. pareigūnai. Geriausių patrulių konkurse pirmąją vietą iškovojo Šakių Policijos komisariato (toliau - PK) vyriausiasis patrulis Andrius Mureika. Trečioji vieta atiteko Šakių PK patrulei Ramunei Dubininkaitei. Ji trečiąja vieta dalijosi su Marijampolės aps. VPK Kelių policijos skyriaus vyresniuoju patruliu Audriumi Leonavičiumi.

Šiuo metu, vykstant atrankiniams konkursams, aiškėja geriausi šalies apskričių viešosios policijos pareigūnai - patrulių pora ir prevencijos padalinio tyrėjas (apylinkės inspektorius). Visi nugalėtojai susikaus jubiliejiniame 20-ajame finale, kuris vyks rugsėjo 16-18 dienomis Klaipėdoje.

Pagrindinis geriausio šalies viešosios policijos patrulio ir geriausio šalies viešosios policijos prevencijos padalinio tyrėjo (apylinkės inspektoriaus) konkurso tikslas yra paskatinti policijos pareigūnus gerinti profesinį pasirengimą, siekti geresnių darbo rezultatų, gilinti žinias, gebėti taikyti jas praktiškai, stiprinti drausmę ir tarpusavio santykius, kelti darbo ir asmeninės kultūros lygį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.