Šiais metais gaisrų skaičius rajone mažesnis

Per septynis šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 7553 gaisrai. Galima pasidžiaugti, kad šiais metais mūsų rajone iki rugpjūčio 10 d. kilo 40 gaisrų (pernai – 63). Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, gaisrų skaičius sumažėjo 19,6 proc. Šalyje gaisruose šįmet žuvo 77 žmonės (pernai per tą patį laikotarpį – 78), o 133 gyventojai buvo traumuoti. Deja, šiais metais gaisrai nusinešė 6 vaikų gyvybes, pernai juose nežuvo nė vienas vaikas.
 
Šiemet Lietuvoje jau kilo 7 gaisrai, kuriuose žuvo žmonės (iš viso 14 žmonių). Gaisrų metu ugniagesiai išgelbėjo 72 žmonių gyvybes (iš jų 9 vaikų), 56 transporto priemones, 582 gyvūnus, 610 pastatus.

Liepos mėnesį Šakių rajone kilo 3 gaisrai, kurių metu liepsnojo ūkinis pastatas Paluobių kaime, gyvenamasis namas Žvirgždaičiuose, savivartė puspriekabė Daukantiškių kaime. Iki rugpjūčio vidurio mūsų rajone jau kilo 6 gaisrai. Kudirkos Naumiestyje degė gyvenamasis namas, ugniagesiai gelbėtojai išgelbėjo ten buvusio žmogaus gyvybę. Kitus rugpjūčio mėnesį kilusius gaisrus ugniagesiai gelbėtojai vadina smulkiais, nereikšmingais, tačiau jie gausina bendrą rajone kilusių gaisrų skaičių.

Kaip sako ugniagesiai gelbėtojai, pagrindinės priežastys, kodėl gaisruose žūva žmonės, yra neatsargus rūkymas ir neatsargus elgesys su ugnimi. Pasitaiko gaisrų, kurie kyla dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, dėl pašalinio ugnies šaltinio bei dėl dujų, žibalinių, benzininių įrenginių, prietaisų eksploatavimo pažeidimų bei gedimų. Gaisrą gali sukelti ir elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai, krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai bei gedimai, padegimai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.