Suniokotas dar vienas atliekų konteineris

konteineris sudegesNaktį iš šeštadienio į sekmadienį Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad J. Lingio parke dega buitinių atliekų konteineris.
 
Nuotr. Savaitgalį J. Lingio parke ugnis suniokojo buitinių atliekų konteinerį.
 
Atvykus į įvykio vietą, konteineris jau degė atvira liepsna ir buvo beveik sudegęs iki dugno. Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos priežiūros poskyrio viršininkas Gintaras Ščajavas sako, kad nėra aišku, ar šis konteineris užsidegė nuo į jį įmestų nuorūkų, ar buvo uždegtas tyčia. Anot poskyrio viršininko, tokių konteinerių per metus ugniagesiai gelbėtojai važiuoja gesinti ne vieną kartą. Užsiliepsnojusių atliekų konteinerių ypač padaugėja, kai prasideda šildymo sezonas ir gyventojai neatsakingai pila į juos pelenis, kuriuose dažnai pasitaiko žarijų, nuo jų dažniausiai ir kyla gaisras.

Apie parke savaitgalį sudegusį konteinerį pirmadienio rytą dar nežinojo Šakių rajone atliekas tvarkančios įmonės „Ekonovus“ darbuotojai. Atliekų vežėjų įmonės Šakių padalinio darbuotoja Birutė Giliuvienė sako, kad vienas toks atliekų konteineris įmonei kainuoja apie 150 eurų, tad būtų gaila, jei jį būtų kas nors tyčia uždegę. Panašių įvykių, kai dėl nuniokotų, pavogtų, sudegintų šiukšlių konteinerių įmonė patiria nuostolių, per metus pasitaiko ne vieną kartą. Pradėti ikiteisminį tyrimą įmonei ne visada apsimoka, todėl daugelis tokių atvejų taip ir lieka neišaiškinti, o žalos įmonei niekas neatlygina.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai sako, kad dabar gyventojai su ugnimi turėtų elgtis itin atsakingai. Dėl siautėjančios sausros pastaruoju metu gali kilti gaisras net dėl menkiausios nerūpestingai numestos nuorūkos ar kokio degaus daikto. Tad specialistai perspėja gyventojus, kad šie nemėtytų neužgesintų cigarečių, kitų degių daiktų ne tik į šiukšlių konteinerius, bet ir pakelėse, kur žolė yra labai sausa ir gaisras kyla dėl menkiausios kibirkšties.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.