Rajone vienas po kito dygsta sprogmenys

isminuotojaiLapkričio 5 d. Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje Miknaičių kaime ūkininko Edmundo Račkausko laukuose UAB „Gemesta“ darbuotojai, atlikdami žemės melioracijos darbus, rado 150mm artilerijos sviedinį.
 
Nuotr. Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo kuopos išminuotojai pastaruoju metu kone kasdien atvyksta į rajoną neutralizuoti sprogmenų.
 
Atvykę Lietuvos kariuomenės J. Vitkaus inžinerijos bataliono išminavimo kuopos išminuotojai priėmė sprendimą įvesti planą „Skydas“ ir palikti sviedinį apžiūrėti bei įvertinti jį kitą dieną šviesiu paros metu. Penktadienį išminuotojai priėmė sprendimą artilerijos sviedinį susprogdinti vietoje. Gavę žemės savininko leidimą, išminuotojai paruošė  tinkamą vietą, kuri buvo už kelių šimtų metrų nuo jo radimo vietos. Anot Inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos kapitono Kazimiero Bogdano, sviedinį neutralizuoti jo radimo vietoje nebuvo galimybės dėl elektros linijos laidų, kurie eina virš radinio vietos. Vokišką, kaip manoma, Antrojo pasaulinio karo laikų artilerijos sviedinį išminuotojai, įvertinę jo būklę, susprogdino sėkmingai. Pasak J. Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojų, dažniau jiems tenka vykti į gretimą Vilkaviškio rajoną neutralizuoti Antrojo pasaulinio karo  „palikimo“, tačiau ir Šakių rajonas yra vietovė, kur praėjo karo frontas, tad nieko nuostabaus, kad vis dar atsiranda mūsų rajone nesprogusių įvairių sprogmenų ar bombų.

Lapkričio 6 d. mūsų rajone rastas dar vienas artilerijos sviedinys. Plokščių seniūnijos Voniškių kaime, Liepų gatvėje, atliekant žemės kasimo darbus rastas 105 mm artilerijos sviedinys. Atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo kuopos išminuotojai rastą artilerijos sviedinį sunaikino vietoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.