Per šventes kelyje siautėjo pažeidėjai

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai gruodžio 24–28 dienomis visoje apskrityje, taip pat ir mūsų rajone, intensyviai kontroliavo transporto priemones, jų vairuotojus, keleivius, vežamus krovinius.

Pagrindinis dėmesys buvo skirtas vairuotojų blaivumui tikrinti, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei, buvo tikrinama ir transporto priemonių techninė būklė, Kelių eismo taisyklių reikalavimų laikymasis.

Gruodžio 24 d. Kelių policijos skyriaus pareigūnai išaiškino 29 Kelių eismo taisyklių pažeidimus: vienas neblaivus vairuotojas (vidutinis girtumas), penki neblaivūs dviratininkai, 10 pėsčiųjų padarytų pažeidimų, vienas nesegėjo saugos diržo, nustatyta viena techniškai netvarkinga transporto priemonė kelyje, 11 kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.
 
Gruodžio 25 d. išaiškinti penki Kelių eismo taisyklių pažeidimai: vienas neblaivus vairuotojas (lengvas girtumas), vienas pėsčiųjų padarytas pažeidimas, vienas nesegėjo saugos diržo, nustatyta viena techniškai netvarkinga transporto priemonė kelyje ir vienas kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimas.

Gruodžio 26 d. pareigūnai išaiškino 11 Kelių eismo taisyklių pažeidimų: du pėsčiųjų padaryti pažeidimai, trys asmenys nesegėjo saugos diržų, du asmenys vairavo techniškai netvarkingas transporto priemones, registruoti keturi kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Gruodžio 27 dieną išaiškintas 21 Kelių eismo taisyklių pažeidimas: vienas neblaivus vairuotojas (lengvas girtumas), trys neblaivūs dviratininkai, keturi pėsčiųjų padaryti pažeidimai, trys nesegėjo saugos diržų, vienas asmuo vairavo techniškai netvarkingą transporto priemonę, registruoti 9 kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Iš viso Marijampolės apskrityje išaiškinta net 11 išgėrusių transporto priemonių vairuotojų, 17 pėsčiųjų pažeidimų, aštuoni asmenys nesegėjo saugos diržų, 25 kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, gruodžio 24–27 dienomis šalies keliuose įvyko du eismo įvykiai, kuriuose žuvo du pėstieji – 26 m moteris ir 65 m amžiaus vyras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.