Akcijos metu – dėmesys socialinės rizikos šeimoms

kurenkime saugiaiRita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjusią savaitę Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektoriai pradėjo vykdyti ištisus metus truksiančią akciją „Kūrenkime saugiai“. Per pirmąsias dvi prevencinės akcijos dienas vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis vykdė reidus Sintautų bei Barzdų seniūnijose, buvo patikrintos 24 sodybos.

Nuotr. Anot vyresniojo inspektoriaus Rolando Pavalkio (kairėje), dažniausiai pastebima, kad kūrenamos krosnys yra nesandarios, kaminai prastos būklės.

Anot inspektoriaus R.Pavalkio, šios prevencinės akcijos tikslas – tikrinti atokiau nuo gyvenviečių esančias sodybas, kuriose gyvena daugiavaikės šeimos arba neįgalūs žmonės, kurie dauguma kūrena dar senas krosnis, jų namuose išvedžiota elektros instaliacija yra blogos būklės. Akcijos metu inspektorius kartu su tos seniūnijos socialinėmis darbuotojomis atvyksta į šeimas, tikrina, ar neapkrautos kūrenamos krosnys degiomis medžiagomis, ar tvarkingi kaminai ir elektros instaliacija. Kartu su Sintautų seniūnijos socialine darbuotoja Erika Mikeliene sausio 14 d. inspektorius aplankė net 13 tos seniūnijos socialinės rizikos šeimų, kuriose gyvena 27 suaugę ir 34 vaikai. Sausio 15 d. kartu su Barzdų seniūnijos seniūnu Remigijumi Naujokaičiu ir socialine darbuotoja Deimante Keidošyte aplankė 11 sodybų, kuriose gyvena 25 suaugusieji ir 35 vaikai. Anot Barzdų seniūnijos seniūno, jų apsilankymo tikslas socialinės rizikos šeimose – ne tik išdalinti penkioms šeimoms dūmų signalizatorius, kuriuos seniūnija gavo dar prieš šventes, bet ir skatinti kitas rizikos grupės šeimas juos įsigyti savo lėšomis.

„Visi žinome atvejį, kai Šiaulių rajone kilus gaisrui užduso trys maži vaikai. Didelė tikimybė, kad dūmų signalizatorius panašiais atvejais nelaimės padėtų išvengti. Todėl mūsų tikslas yra paprastas – skatinti ir kitas socialinės rizikos šeimas įsigyti šį prietaisą iš gaunamų socialinių išmokų, juolab kad jis labai daug nekainuoja“, – sako seniūnas.

Iš tiesų visose Barzdų seniūnijoje aplankytose šeimose pastebėta, kad kūrenamos krosnys yra nesandarios, kaminai ne itin geros būklės, o elektros instaliacija susidėvėjusi. Pasak inspektoriaus R. Pavalkio, šios prevencinės akcijos metu su tokių namų gyventojais kalbama apie tai, kaip galima būtų pagerinti tokių susidėvėjusių, pasenusių krosnių būklę, sutvarkyti elektros instaliacijas, kad neįvyktų skaudžių nelaimių, apie kurias mes pastaruoju metu girdime gan dažnai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.