Sugyventiniai pykosi, bet susitaikė ir išvengė bausmės

Rajono gyventojas V. M. (33 m.), nors ir sumušė savo sugyventinę A. V., sudaužė jai priklausantį telefoną, bet su ja susitaikė ir bausmės išvengė.

Šių metų balandžio 18 d. kaltinamasis V. M. teisme sakė, kad jis kartu su savo sugyventine A. V. grįžo iš svečių į namus, abu buvo vartoję alkoholio. Atsigulus draugei miegoti jis paėmė jos telefoną ir ten rado SMS pranešimų, kurie jam sukėlė įtarimų dėl sugyventinės neištikimybės. Tada jis pažadino savo draugę ir pradėjo jai dėl to priekaištauti. Po to iš pykčio sugyventinei priklausantį mobiliojo ryšio telefoną Samsung Galaxy 4 mini, kurio vertė 190 eurų, tyčia metė į žemę ir sudaužė. Draugė išlipo iš lovos ir bandė išeiti, tačiau ją pasivijęs pastūmė, ji nukrito ant lovos. Tada vieną kartą koja spyrė jai į krūtinę. Tuomet nukentėjusi A.V. atsikėlė, pasiėmė sugyventinio telefoną, apsirengė ir norėjo išbėgti iš buto. Tačiau sugyventinis stvėrė ją už rankos, bandė temptis atgal į butą, ji pradėjo garsiai šaukti, kad paleistų. Išbėgo į lauką kviestis pagalbos, bet policijos pareigūnai jau buvo prie jų namo – juos iškvietė triukšmą išgirdę kaimynai.
 
Medikai nustatė, kad nukentėjusiai A. V. diagnozuotas krūtinės sumušimas, kairio kelio ir blauzdos sumušimas.

Nukentėjusioji A. V. ieškinio nepareiškė, nes susitaikė su V. M. Sakė, kad abu dvejus metus draugauja, gyvena kartu, veda bendrą ūkį.

Teismas kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažino, kad V. M. prisipažino padaręs nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai gailisi. Sunkinanti aplinkybė – nusikalstamas veikas padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (1,55 prom. girtumas).

Kaltinamasis nėra anksčiau teistas, nukentėjusioji teisme patvirtino, kad pretenzijų kaltinamajam neturi, jam atleidžia ir sutinka, kad baudžiamoji byla būtų nutraukta. Teismas mano, kad vyriškis ateityje nebedarys nusikaltimų.

Šakių rajono apylinkės teismas gegužės 5 d. nuosprendžiu V. M. atleido nuo baudžiamosios atsakomybės jam susitaikius su nukentėjusia ir bylą nutraukė.

Jeigu per vienerius metus V. M. padarys baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti savo sprendimą dėl atleidimo ir spręsti dėl jo atsakomybės už visas nusikalstamas veikas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.